היסטוריה בנמל המפרץ: אניית מטען כללי עוגנת ופורקת מטען ברציף

האנייה ״אנסטסיה״ הנושאת מטען של כ-4,000 טון ברזל בניין, החלה לפרוק את מטענה בנמל המפרץ באמצעות מנוף נייד וצוות עובדים מקצועי ומנוסה. נמל המפרץ: מחוייבים לסייע למשק הישראלי וללקוחות הנמלים בפתרון המשבר


12:52 ,09.02.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

בנמל המפרץ עגנה אתמול בערב (שלישי) לראשונה אניית מטען כללי כשעליה כ-4,000 טון ברזל בניין. האנייה ״אנסטסיה״, המיוצגת על ידי סוכנות ״דינמיק ספנות״, החלה הבוקר לפרוק את מטענה באמצעות מנוף נייד וצוות עובדים מקצועי ומנוסה, והצי הוא כי הפריקה תסתיים במהלך הימים הקרובים.

 

צפו באניית המטען הכללי ״אנסטסיה״ עושה הסטוריה ופורקת מטען כללי בנמל המפרץ:

 

 

 

נמל המפרץ השלים במהלך הימים האחרונים את ההיערכות הלוגיסטית והמקצועית לקראת קליטת אניות מטען כללי.

 

מנמל המפרץ נמסר: ״לאחר שהשלמנו את ההיערכות בנמל, התחלנו הערב לקלוט לפריקה אניות מטען כללי במטרה לסייע בקיצור התור של האניות במפרץ חיפה. בהתאם להסכם ולרישיון ההפעלה, נמל המפרץ מחויב לסייע למשק הישראלי וללקוחות הנמלים בפתרון המשבר״.

 

חברת SIPG משנגחאי, המפעילה את הנמל הגדול בעולם בשנחאי, סין, החלה להפעיל את נמל המפרץ בחיפה לפני מספר חודשים, בהתאם לתנאי המכרז בו זכתה בשנת 2015. החברה הודיעה הערב כי החלה לקלוט אניות מטען כללי לפריקה ברציפי הנמל, והיא צפויה להעניק בעתיד עדיפות לאניות בעלות כושר פריקה עצמי (באמצעות מנופי האנייה).

 

במפרץ חיפה ממתינות כעת למעלה מ-50 אניות, מתוכן 27 אניות ברזל. ההמתנה הממושכת של האניות לפריקה מייקרת באופן משמעותי את עלויות ההובלה בשל הקנסות שמשלמים היבואנים, דבר שמוביל לעלייה בתשומות הבנייה המשפיעה על העלייה במחירי הדיור.

 

איגוד לשכות המסחר: צריך לברך על רגע היסטורי   

 

איגוד לשכות המסחר מברך על רגע היסטורי שהתרחש אתמול כאשר אניית מטען כללי ראשונה נכנסה לנמל המפרץ החדש בחיפה. על פי נתונים שהועברו לאיגוד, האנייה המתינה בתור כיום וחצי לעומת ממוצע של שלושה שבועות המתנה בנמל הוותיק בחיפה.

 

נזכיר כי בתחילת החודש קיבל בית הדין הארצי לעבודה את הבקשות של איגוד לשכות המסחר  ושל התאחדות התעשיינים להוצאת צווי מניעה זמניים ואסר על ההסתדרות לנקוט בכל צעד ארגוני עד לדיון בתיק העיקרי נקבע לחודש אפריל. זאת, לאחר שבמשך יותר משנה לא מצליחים הנמלים הוותיקים לעמוד בעומס של מעל עשר אניות ממתינות פרקי זמן לא סבירים לכניסה לשטח הנמל ולפריקה.

 

מאיגוד לשכות מהחסר נמסר כי ״כל יום של עיכוב בפריקת אונייה עולה במאות אלפי שקלים מדי יום והעלויות הללו מושתות על כלל הציבור. לתפקוד יעיל של הנמלים יש השפעה ישירה על יוקר המחייה בישראל״.

 

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: ״צריך לברך על רגע היסטורי. זה ניצחון של התחרות החופשית, ניצחון של כלכלת ישראל, וכולנו תקווה כי מדובר רק בסנונית ראשונה. זוהי אכן תחילתה של תקופה חדשה בנמלי הים. הוכח כי בשיתוף וועדי העובדים וההסתדרות הכללית ניתן יהיה להוריד את יוקר המחיה בישראל״.

 

עו״ד שלומי לויה, סמנכ״ל משפט וממשל באיגוד לשכות המסחר, מי שהופיע בבית הדין הארצי לעבודה מטעם האיגוד, אמר כי ״בית הדין העמיד את טובת כלל הציבור ואת האינטרסים של כלל המשק על פני האינטרסים של וועדי העובדים בנמלים״.