המשרד להגנת הסביבה עדכן את היתר ההזרמה של חברת נמל אשדוד, תוך הסדרה של התנאים התפעוליים לשינוע מטעני צובר.
במודל החדש, שהוצע על ידי מנהל פיתוח עסקי ואיכות הסביבה באשדוד ד"ר יהודה היימליך, נקבעו שתי עוצמות רוח שונות עבור כל אחד מסוגי המטענים: עוצמת רוח מרבית (קשר) לעבודה כשהרוח נושבת בכל הכיוונים; עוצמת רוח מרבית (קשר) לעבודה כשהרוח נושבת לכיוון היבשה.
על פי התנאים החדשים עבור רוב מטעני הצובר (למעט קלינקר) ניתן יהיה לעבוד ללא הפרעה ברוח בעוצמה של עד 15 קשר הנושבת לכל הכיוונים. בנוסף יהיה ניתן להמשיך ולעבוד ברוח בעוצמה העולה על 15 קשר (עד 28 קשר) כאשר הרוח נושבת לכיוון היבשה.
מתוך סטטיסטיקת עוצמת הרוחות בנמל אשדוד ניתן לומר כי תנאים אלו יאפשרו רצף פעילות סביר לפריקה וטעינה של מטעני צובר לאורך כל השנה, תוך שמירה על הסביבה הימית בנמל ומניעת זיהום ים.
עדכון תנאי ההיתר ניתן לאחר פעילות אינטנסיבית ושיתוף פעולה של כל הגורמים המעורבים בנושא: נציגי המשרד להגנת הסביבה, הלקוחות, בראשם נשיא לשכת הספנות ד"ר יורם זבה, ובעלי מטעני הגרעינים, תוך הבנה לצרכים הסביבתיים ונקיטת צעדים מתאימים למניעת זיהום ים ואוויר.
בנמל אשדוד הוקם צוות מפקחים, שיבצע פעולות פיקוח בכל משמרות העבודה למילוי תנאי היתר ההזרמה. במקביל מקדמת חברת הנמל הליך של הצטיידות במדלים מכאניים, לפריקה של מטענים בעלי פוטנציאל זיהום, בעלות של 100 מיליון שקל. עם השלמת הצטיידות זו תתאפשר עבודה רציפה עם המדלים ללא מגבלות.