הנהלת נמל אשדוד דוחה מכל וכל את טענות ההסתדרות, על כך שהליך השימוע שהתבצע ליו"ר ועד העובדים אבינעם שושן הוא לא תקין ולא חוקי. כך עולה ממכתב ששלח אתמול (ב') היועץ המשפטי של הנמל, עו"ד יעקב מלישקביץ', ליו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי.
נושא המכתב הוא ההוראה של שושן לעובדי התפעול בנמל ביום 8 ביולי, בתחילת מבצע "צוק איתן", לנטוש את מקום עבודתם ולחזור לבתיהם, ללא הודעה מראש וללא תיאום עם הנהלת הנמל. יומיים לאחר מכן זומן שושן לבירור משמעתי, אליו לא התייצב, לאחר שההסתדרות "הנחתה" (לשון המכתב) אותו שלא להתייצב.
בהתאם לכך, זומנו שושן ונציג ההסתדרות לבירור משמעתי, שנקבע ל-15 ביולי, אולם גם אליו לא התייצבו. בבירור הוטלה על שושן, שלא בפניו, אזהרה ונזיפה חמורה. בנוסף הוחלט כי כל אירוע דומה בשלוש השנים הקרובות יגרור אחריו את הפסקת עבודתו של שושן לתקופה של שלושה חודשים.
מתוך המכתב: "הטענות במכתבך בדבר 'אי חוקיות' או 'בטלות' של ההליך הן חסרות שחר ואינן מעוגנות במקור משפטי מוכר. הבירור המשמעתי התקיים בהתאם להליך קבוע בהסכם קיבוצי... ישנה עזות מצב בטענות ההסתדרות כאילו החברה קיבלה החלטה דו צדדית מבלי שהתאפשר למר שושן למסור את התייחסותו להאשמות נגדו".
הוסיף מלישקביץ' במכתבו לאדרי: "ככלל, יש לראות בחומרה רבה את התנהלותה של ההסתדרות בעניינו של העובד. היה מקום שההסתדרות תשמש דוגמא לקיום הסכמים, תוקיע את התנהגותו של העובד ותנקוט כלפיו באמצעים הארגוניים הקיימים בידה.
"ההסתדרות בוחרת לתת 'הגנה עיוורת' לפעילות בלתי חוקית של העובד, אשר גרם להשבתת הנמל בעת חירום, תוך שהיא מוסיפה חטא על פשע ומנסה להכשיל הליך בירור משמעתי הקבוע בהסכם קיבוצי".
בתגובה מסר אדרי: "כל ההליך היה לא חוקי ונעשה בצורה לא חוקית. החברה טענה שאנו מפרים את ההסכם הקיבוצי. ככל שיש הפרה של הסכם, הולכים לבית הדין לעבודה, שיברר את ההליך עם אבינעם שושן. מבחינתנו, ההחלטה לא חוקית ומוצתה שלא כדין. אנחנו חשים שהחברה מנצלת את המצב הביטחוני. בכל אירוע אחר, היינו נוקטים בהליכים ארגוניים, אבל מכיוון שאנו לא מנצלים את המצב, אנו לא נוקטים בהליכים. כשהמצב הביטחוני יירגע, נטפל בנושא הזה".