המנכ"ל בפועל של נמל אשדוד יצחק בלומנטל פנה היום (ב') ליו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי בדרישה להחליף את מזכירת ועד עובדי המינהל בנמל מיכל לוגסי, שהובילה לשביתת הוועד שפרצה אתמול.
במכתבו לאדרי כותב בלומנטל כי בין ממצאי דוח מבקר המדינה בנושא גיוס והעסקה של קרובים ומקורבים בתאגידים נמצאה "ביקורת קשה וחסרת תקדים על התנהלותה של לוגסי כחברת ועדות המכרזים.
בלומנטל מצוטט מתוך דוח המבקר, שעסק בדירוגים הגבוהים שנתנה לוגסי למועמדים לעבודה שהיו להם קרובי משפחה בנמל, לעומת הדירוגים הנמוכים שהעניקה למועמדים שלא היו להם קרובי משפחה.
בדיקה במחלקת משאבי אנוש בנמל, מציין בלומנטל, העלתה כי התנהלותה של לוגסי המשיכה גם לאחר תקופת הדוח ועד עצם היום.
לאור זאת, כמו גם לאור העובדה שהתנהלותה של לוגסי לא פסקה, כותב בלומנטל כי לא ניתן עוד לאפשר את כהונתה כחברת ועדת מכרזים, היות והיא אינה כשירה, לדבריו, לכהן בוועדה כנציגת ועד.
אי לכך, דורש בלומנטל מאדרי להודיע לחברת נמל אשדוד במיידית מי יהיה נציג העובדים שישתתף בדיוני ועדות המכרזים בסקטור המינהל במקום לוגסי.
לא נמסרה תגובת ההסתדרות לדברים.
בתגובה שלח יו"ר ועד עובדי הנמל אבינועם שושן מכתב לבלומנטל, ובו התייחס לליקויים, כדבריו, במכרז לקליטת עובדים בנמל, שהתקיים ב-2004, עת כיהן בלומנטל כסגן למינהל ומשאבי אנוש (מקביל לסמנכ"ל משאבי אנוש היום) ומתוקף זה כיהן כיו"ר ועדת קליטה לכל הסקטורים. במכתב דורש שושן מבלומנטל תשובות בנוגע לקליטתם של עובדים שלא עמדו בתנאי הסף ו"אין עדות שהם עברו את המבחנים בהצלחה", לדבריו.
בתגובה לדבריו של שושן נמסר מהנהלת הנמל: "חברת נמל אשדוד דוחה את כל הטענות במכתבו של שושן ומצרה על כך כי מיחזר טענות סרק, שנידחו בבת הדין לעבודה לפני 10 שנים. בית הדין לעבודה דחה, זו אחר זו, את כל הטענות לגופן כנגד המכרז ותקינותו, וקבע כי הועלו ממניעים פסולים וכי העדויות של נציגי העובדים היו בלתי מהימנות. מסיבה זו, ברור כי הטענות הממוחזרות הן חלק מקמפיין הבחירות של ראש ועד העובדים שושן, אשר כל המטרות כשרות בעיניו, לרבות פגיעה בלקוחות הנמל.
"העובדות הן כי ביום 12 בספטמבר 2014 עתרה ההסתדרות הכללית לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע כנגד המכרזים המתוארים במכתב, במטרה להטיל בהם דופי. בית הדין קבע כי המכרז נוהל ללא דופי. עוד התרשם בית הדין לרעה מחוסר מהימנותם של נציגי העובדים ומתח עליהם ביקורת, על כך שאינם מכבדים את חתימת נציג ההסתדרות על פרוטוקול ועדת המכרזים, וקבע שזו התנהגות של מי שלא בוחל בהשפלה של עמיתים במטרה להשיג את פסילת המכרז. זאת בניגוד למהימנותם של נציגי ההנהלה, ובמיוחד של יצחק בלומנטל, אשר לגביו ציין בית הדין כי הוא מעדיף את עדותו המהימנה על פני עדותם של נציגי העובדים.
"בסיכום קבע בית הדין כי כל מה שרצה הוועד היה להנציח את הליכי הבחירה הפסולים של העבר, כאשר עובדים נבחרו על סמך קשריהם ולא על סמך כישוריהם".