הרכב בראשות סגן נשיא בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, השופט צבי פרנקל, דחה אתמול (ד׳) את תביעתו של אלון חסן לבטל את השעייתו ולשוב לעבודתו בחברת נמל אשדוד.
נזכיר כי מיד עם זיכויו בראשית אפריל 2018, ביקש חסן להיכנס בשערי הנמל ולשוב לעבודתו, אולם הוא חברת נמל אשדוד התנגדה בטיעון שההשעיה תעמוד בעינה עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו.
בעקבות כך פנה חסן לביה״ד בטיעון שלאור זיכויו ולאור פסק הדין המזכה של בית המשפט המחוזי שהוא, עפ״י חסן, יוצא דופן בקביעותיו העובדתיות החד משמעיות המטהרות את שמו ומעשיו, ומשהנסיבות שהובילו להשעייתו הגיעו לקיצן, הרי שיש לבטל את השעייתו.
חסן טען באמצעות באי כוחו כי ״אין בהסכם הקיבוצי משנת 2001 קביעה כי ההשעיה תימשך באופן אוטומטי עד לקבלת פסק דין חלוט״. עו״ד יעקב מלישקביץ׳ ועדית אייגס ממשרד עו״ד נ. פינברג ושות׳, המייצגים את נמל אשדוד, טענו מנגד כי לאור העובדה שההסתדרות הכללית, שהיא צד להסכם הקיבוצי, בחרה שלא להביע עמדה בתיק, רק מחזקת את הטיעון בנוגע לפרשנות ההסכם הקיבוצי – טיעון שאכן התקבל על ידי ביה״ד.
לטענת באי כוחה של חברת נמל אשדוד ״תכלית ההשעה היא הגנה ולא עונש. ההשעיה נעשתה ממניעים ענייניים לאחר שקילה מחדש לאחר זיכויו ולאחר שהוגש ערעור על זיכויו״, וגם טיעון זה התקבל על ידי השופט.
בפסק הדין מאמש נכתב כי ״לאור ההסכם הקיבוצי, אין מקום שבית הדין יתערב בהחלטת החברה להמשיך את ההשעיה, שכאמור בוצעה בהתאם להסכם הקיבוצי״.
עוד נכתב בהחלטה אמש: ״ביה״ד לעבודה אינו אמור להחליף את שיקול הדעת של המעסיק. הדבר מקבל משנה תוקף כאשר יחסי העבודה מוסדרים בהסכם קיבוצי ובאותם נושאים המוסדרים בהסכם הקיבוצי, כאשר ההסכם הקיבוצי מקנה למעסיק שיקול דעת בנושאים אלה. אפשרות השעייתו של עובד עד גמר ההליכים המשפטיים הוא נושא כזה״.
עוד קבע ההרכב ״סופו של דבר, אנו דוחים את תביעת התובע לבטל את ההשעיה״.
מחברת נמל אשדוד נמסר: ״עמדתנו נותרה בעינה והיא שכל החלטה בעניינו של אלון חסן תיבחן ותתקבל לאחר פסק דין חלוט בעניינו״.
את חברת נמל אשדוד ייצגו בהליך עורכי הדין יעקב מלישקביץ ועדית אייגנס ממשרד נ. פיינברג ושות׳.