לאחר שלפני חודש הסיר בית הדין לעבודה את צו המניעה מלפני שבע וחצי שנים שאסר על עובדי נמל אשדוד לשבות, דחה אתמול (א׳) בית הדין בקשה נוספת שהגישה הנהלת נמל אשדוד לצו מניעה נגד שביתה. בכך פתח בית הדין את הדרך שתאפשר הפעלת לחץ ארגוני, במטרה לסיים את הסכם הרפורמה בנמל. יחד עם זאת נציין כי זכות השביתה מותרת רק בנוגע לנושא ההתייעלות שנמצא במחלוקת מול הנהלת חברת הנמל. עובדי הנמל לא יכולים לשבות בין אי החלת רשת הביטחון לפרמיה ובין אי החלת בטחון תעסוקתי לעובדים.
יו״ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: ״שביתה כללית היא אמצעי ולא מטרה, וההחלטה אם להפעילה היא בהוראתו של יו״ר ההסתדרות בלבד. במשך שבע וחצי שנים נהגו עובדי הנמל בבגרות ובאחריות, והוכיחו שהם עובדים טובים ומסורים. יש לסיים את המו״מ בנמל אשדוד״.
מחברת נמל אשדוד נמסר כי ״חברת נמל אשדוד מברכת על החלטת בית הדין הארצי שמקבלת את עמדתה כי לא ניתן לשבות בגין אי החלת רשת הבטחון לפרמיה על עובדים שנקלטו לאחר 1.1.16 ואף לא ניתן לשבות בגין אי החלת בטחון תעסוקתי לעובדים שנקלטו לאחר 12.6.17. אלו נושאים שכבר סוכמו ונסגרו ולא ניתן לפתוח אותם מחדש באופן חד צדדי. בכוונת החברה להשלים את המשא ומתן על הסכם ההתייעלות על מנת להביא להשלמת הסכמי הרפורמה בהקדם האפשרי. חברת נמל אשדוד מקווה, כי מתוך אחראיות והרגישות הציבורית המתחייבת בתקופה זו, הוועדים יפגינו אחריות וגם אומץ, וישובו לשולחן המו״מ מבלי לפגוע בפעילות הנמל, שהיא פגיעה ישירה בציבור ובמשק הישראלי״.
יו״ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי: ״אנחנו שמחים שבית הדין החזיר לעובדים את הכלים שבעזרתם הם יכולים להגיע להסכם קיבוצי. לא נמהר להפעיל את הכלים הללו, ובוודאי שלא נפגע בציבור. כל המטרה היא להגיע להסכם אחרי שבע וחצי שנים של מו״מ. אני קורא להנהלת הנמל ולמשרד האוצר לגלות אחריות ולהביא לסיום ההסכם, ללא צורך בהפעלת צעדים ארגוניים״.
את ההסתדרות ייצגו בבית הדין לעבודה עו״ד אלעד מורג ממשרד עורכי דין אלעד מורג, ועו״ד סיון רדיאן מהלשכה המשפטית לאגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.