הרווח הנקי של חברת נמל אשדוד בחצי השנה הראשונה של 2012 עמד על 91 מיליון שקל, עלייה של 15% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בה עמד הרווח הנקי על 79 מיליון שקל.
במחצית הראשונה של השנה עמדו הכנסות חברת הנמל על 563 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 577 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2011.
תנועת המכולות במחצית הראשונה של שנת 2012 עלתה רק ב-1% ועמדה על כ-606 אלף TEU, לעומת כ-600 אלף TEU בתקופה המקבילה אשתקד. במחצית הראשונה של השנה עמד היקף המטען הכללי ששונע בנמל על 979 אלף טון, לעומת 1,127 אלף טון במחצית המקבילה אשתקד.
בהתחשב בנתוני מחצית השנה, מחזיק נמל אשדוד בנתח שוק של 60% בתחום המטען הכללי, לעומת מספנות ישראל (21%), נמל חיפה (16%) ונמל אילת (3%).
בהשוואה לרבעון הראשון של השנה, ברבעון השני חל גידול של כ-16% בסך המטענים ששונעו. ברבעון השני חל גידול של 10% בתנועת המכולות וגידול של 45% במטען הכללי שטופל.
בחודשים ינואר-אוגוסט השנה עמדה סך תנועת המטענים בנמל על 13,684 אלף טון, גידול של 5.6% לעומת 12,960 אלף טון בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בקצב שנתי של מעל ל-20 מיליון טון מטען, המהווה שיא של שינוע מטענים בנמל.
בשמונת החודשים הראשונים של השנה עמד שינוע מטען הצובר בנמל על 2,309 אלף טון, גידול של 13.3% בהשוואה ל-2,038 אלף טון בתקופה המקבילה אשתקד. יצוין שבחודש אוגוסט נשבר שיא כל הזמנים, כששונעו 462 אלף טון בחודש בודד.
גידול חל גם בשינוע מתקנים אוטומטיים. במהלך התקופה שונעו בנמל 2,721 אלף טון, עלייה של 16.6% לעומת 2,331 ששונעו בתקופה המקבילה אשתקד.
יו"ר דירקטוריון חברת הנמל גדעון סיטרמן: "חברת נמל אשדוד פועלת כל העת על מנת לשפר את תהליכיה התפעוליים והפיננסים. במסגרת זו, ניתן לראות צמיחה מרשימה בכל המדדים התפעוליים ברבעון השני של השנה. אנו מקווים שמגמה זו תשמר".
מנכ"ל הנמל שוקי סגיס: "חברת נמל אשדוד מציגה גידול מרשים ברווח הנקי וכן גידול בתנועת המכולות. התוצאות הפיננסיות והתפעוליות מעידות על התחרות העזה שקיימת בענף הנמלים. אנו שמחים שלקוחות הנמל בוחרים שוב ושוב בנמל אשדוד כנמל עיקרי עבורם. אנו מתכוונים להמשיך לעבוד במלוא המרץ, תוך שיתוף פעולה בין ההנהלה לעובדים, ובחתירה מתמדת לשיפור רמת השירותים".
בנוגע לתוצאות התפעוליות בחודשים ינואר-אוגוסט אמר סגיס: "הישג מרשים זה, כמו גם הישגים תפעוליים נוספים של החברה, מצטרף לשורה של נתוני שיא שמציגה חברת נמל אשדוד במהלך השנים האחרונות".