יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית, ד"ר גד שפר, אומר כי סכסוכי העבודה שהוכרזו בשבוע שעבר בנמלי חיפה ואשדוד הם מתן היתר רשמי להפקרות ביחסי העבודה בנמלים, שבה ננקטים עיצומים חדשות לבקרים תוך פגיעה בבעלי המטענים ובחברות הספנות: "אין זה משנה אם מדובר ב'משבר הסטייקים' או ב'משבר הדניס', אם הנתבים בעיצומים או שעובדי הנמלים מתגייסים לסייע במאבקים אחרים. השורה התחתונה היא אי שקט מתמשך ביחסי העבודה. הכרזת סכסוכי העבודה היא בבחינת יציקת שמן על מדורת שיבושי העבודה".
עוד הוסיף יו"ר האיגוד כי כאשר בראש סדר היום הציבורי עומדת העלייה הגדולה במחירי המזון והמוצרים למשק הבית, צריך לזכור כי לשיבושי העבודה בנמלים יש חלק לא מבוטל בעליות מחירים אלה. כאשר אוניות מתעכבות בנמל זה עולה עשרות ומאות אלפי דולרים בכל יום לחברות הספנות. אלה מגלגלות את העלויות על בעלי המטענים, ובסופה של השרשרת כל משק בית משלם יותר על מוצרי צריכה.
"הפתרון לעיצומים האינסופיים בנמלי ישראל הוא טיפול שורש. ממשלת ישראל וההסתדרות כבר הוכיחו לאורך השנים את אוזלת ידן בהשגת שקט תעשייתי בנמלים. דרושה חשיבה שונה ועשייה אחרת כדי שנמלי ישראל יתנהלו כהלכה ויוכלו להתחרות בנמלי הסביבה" הוא מסביר.
לראייתו של הד"ר שפר, הפתרון היחיד ליחסי העבודה בנמל הוא יציאה מהירה, כבר השנה, להפרטה מלאה, תוך מתן אפשרות לעובדי הנמלים לרכוש אחוזי בעלות בהם. "רק בדרך זו, כאשר על העובדים תהיה גם אחריות מנהלים, כאשר שמירה על עבודה סדירה תהיה אינטרס שלהם, כשותפים בבעלות, יהיה סיכוי של ממש שצינור החיים הכלכלי של מדינת ישראל, הנמלים המובילים 98% מסחר החוץ, לא ייסתם".
"נאמנים עלי דבריהם של נציגי העובדים, שבלי שיתוף הפעולה שלהם לא יבצעו כאן שום רפורמה או הפרטה. בידי ממשלת ישראל הכלי להשגת שיתוף הפעולה הזה. לא על ידי עוד בונוס או הטבה, שרק יעוררו תיאבון למאבק הבא, להשגת הטבה נוספת. הפתרון הוא לתת לעובדים אחוזים בבעלות" מסכם הד"ר שפר.