שר התחבורה והבטיחות בדרכים,
בכנס המשתמשים בהובלה הימית שהתקיים היום (יום שלישי) בתל אביב אמר השר כץ כי לאחר רפורמות שביצע משרד התחבורה בתחומים רבים, כמו ברכבת ישראל ובתחבורה הציבורית, הגיע כעת תורם של נמלי חיפה ואשדוד.
"הגיע הזמן לרפורמה בנמלים, הפרטנו את נמל אילת, ביצענו רפורמה בתעריפי הנמלים וכעת אנו מקדמים את פיתוח נמלי חיפה ואשדוד. אי הפיתוח של הנמלים עלול להוביל למשבר חמור מאחר ש99% מהיבוא הישראלי עובר דרך הנמלים." אמר כץ.
שר התחבורה הודיע כי שר אחד או משרד ממשלתי לא יכול למנוע או לעכב את פיתוח הנמלים. "אדרוש שראש הממשלה והממשלה יקבלו החלטות בנושא, שכן בפיתוח הנמלים השיקול הלאומי הכולל הוא שייקבע" הוסיף כץ.
בהתייחסו לגורמים המנסים לעכב החלטות שהתקבלו בממשלה עקץ השר כץ את מקבילו מהמשרד להגנת הסביבה: "בגרמניה התקבלה החלטה להפסיק את השימוש בכורים גרעיניים ולחזור לפחם ולא ייתכן שהשר להגנת הסביבה הגרמני ינסה לעצור החלטה לאומית, גם אם היא נוגדת את עמדת משרדו."
השר כץ מתח ביקורת על גופים הדורשים להביא את החול הנחוץ להקמת הנמל העתידי בחיפה מחופי הדרום, בעוד שבמפרץ חיפה קיים חול במידה הנדרשת וניתן להשתמש בו מבלי לפגוע באקולוגיה הימית. "הדרישה המקוממת עלולה לייקר את הפרויקט באופן משמעותי וללא כל צורך".
שר התחבורה ציין כי הוא תומך בשיתוף העובדים בביצוע הרפורמות אך לא יאפשר שום עיכוב ביישומן בגלל התנגדות של העובדים ובסופו של דבר הרפורמות הן גם לטובתם.
בתשובה לדברי יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית, ד"ר
"אסור להגיע למצב של התנוונות הנמלים. מדינת ישראל במבנה נמליה צפויה למצוא עצמה ללא יכולת פקידה ישירה של אוניות המכולה הגדולות, החדשות שיפעלו בשנים הקרובות והציבור כולו יפסיד מאחר שישלם יותר על הסחורות המגיעות לישראל" אמר כץ.
שר התחבורה אמר בכנס כי בתוך מספר חודשים תחליט הממשלה על דרך הביצוע של קו הרכבת לאילת. "הדבר החשוב מבחינה לאומית, פיתוח אילת והנגב ויצירת חלופה אמיתית לתעלת סואץ ולכן, למרות העלויות הגבוהות הערך האסטרטגי הוא שייקבע.