נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על ירידה של 11.5% ביצוא ברבעון השלישי של 2014, וירידה של 5.4% (לא כולל יהלומים) ביבוא, עוררו דאגה באיגוד המשתמשים בהובלה ימית.
לקראת הכנס השנתי של האיגוד, שייערך מחר (ד'), בדקו באיגוד, על סמך נתונים שהתקבלו מרשות הספנות והנמלים, אם הירידה מתבטאת בפעילות הנמלים. התברר כי למרות הירידה ביבוא וביצוא ברבעון השלישי, השוואה בין תנועת המטענים בנמלי ישראל בחודש אוקטובר 2014 לתנועה בחודש אוקטובר 2013, מגלה כי ניכר גידול ברור בתנועת המטענים באוקטובר השנה.
העלייה בתנועת המטענים עולה הן מתנועת המטענים בנמלים בטונות, שעלתה באוקטובר ב-5% בהשוואה לאוקטובר 2013, הן מתנועת המכולות ב-TEU, שעלתה בחודש ב-7%, והן מכמות המטענים בטונז' המובלים במכולות, שעלתה ב-15%.
בהשוואה בין נמלי חיפה ואשדוד בולטת העלייה במיוחד בנמל חיפה, שבו שונעו באוקטובר 2014 16% יותר מטענים, 19% יותר מכולות ב-TEU ו-34% יותר טונז' המובלים במכולות מאשר בחודש המקביל בשנת 2013.
בנמל אשדוד, לעומת זאת, חלה באוקטובר השנה ירידה של 6% בתנועת המטענים בטונות, ירידה של 3% בתנועת המכולות ב-TEU וירידה של 2% בתנועת המטענים המובלים במכולות, לעומת אוקטובר 2013.
יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית ד"ר גד שפר בירך את נמל חיפה על הגידול. שפר הביע תקווה כי השינויים בנמל אשדוד יובילו לשקט תעשייתי, שיאפשר לנמל לשנות מגמה.
בכנס האיגוד מחר יעלה לדיון בנוסף הנושאים: האם ישראל עדיין צריכה ספנות משלה בכדי להגן על האינטרסים ועל צרכי הביטחון? השפעות מבצע "צוק איתן" על ההובלה הימית, והצורך למצוא דרכים להגן על הנמלים ועובדיהם.
בנוסף ירצה מפקד חיל הים לשעבר, אלוף (מיל') דוד בן בעש"ט על התמודדות עם הטרור הימי וייערך מושב שיעסוק בהובלה היבשתית מהנמלים ואליהם, בעקבות המחסור החמור בנהגי רכב כבד ובמשאיות.
הכנס יעמוד בסימן יובל להקמת איגוד המשתמשים בהובלה ימית. שפר: "50 שנות פעילות עברו, איגוד המשתמשים בהובלה ימית עודנו מוביל את השמירה על האינטרסים של המשתמשים בהובלה ימית".