ההסתדרות מבקשת מבית הדין הארצי לעבודה בירושלים לזמן ישיבת תזכורת בנושא ״רשת הביטחון״ של העובדים בנמלים העוסקת בביטחונם התעסוקתי ותנאי העסקתם של עובדי הנמלים.
מדובר בהליך שהחל בחודש יולי 2013 כאשר איגוד לשכות המסחר ביקש למנוע את הכרזת ההסתדרות על סכסוך עבודה בנמלים. הכרזת סכסוך העבודה על ידי ההסתדרות קמה לאחר שרה״מ נתניהו, בגיבוי שר התחבורה ישראל כץ ושר האוצר דאז יאיר לפיד, פרסמו מכרזים להקמת שני נמלים חדשים, פעולה אותה פירשו בהסתדרות כמאבק כנגד העבודה המאורגנת.
על פי בקשת ההסתדרות לישיבה שתזומן על ידי בית הדין הארצי לעבודה בירושלים יזומנו נציגי לשכת המסחר, משרד האוצר, חנ״י, חברת נמל אשדוד, חברת נמל חיפה, התאחדות התעשיינים ולשכת הספנות הישראלית.
באיגוד לשכות המסחר אשר מיוצג ע״י עו״ד שלומי לויה ציינו עם הגשת צו המניעה המקורי ביולי 2013 כי ״ההחלטה על הקמת רציפי נמל חדשים איננה קשורה לזכויות העובדים, אלא בחיוניות של הקמת רציפים כאלו לכלכלת המדינה. משכך, המחשבה שניתן להתקדם בביצוע ההחלטה רק לאחר משא ומתן עם העובדים היא הזויה. האינטרס הציבורי, כפי שראינו, מחייב את הקמת הרציפים החדשים ובל נשכח שהביצוע ייארך מספר שנים עד שהרציפים החדשים יהיו מוכנים לתחילת הפעילות״, ואף ביקשו כי בית הדין יורה לעובדים כי ״אין כל תוקף להודעות על סכסוך העבודה, שכן ההודעות לא מגלות עילה לסכסוך עבודה מוכר בדין״.
כאמור, אתמול פנתה ההסתדרות לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה לקיים ישיבת תזכורת וכותבת בבקשתה כי מתקיים משא ומתן באשר לביטחונם התעסוקתי ותנאי העסקתם של העובדים מתנהל מאז שנת 2013, וכי ״הגיעה העת לסיימו לחתום על הסכמים קיבוציים״.
עוד כותבת ההסתדרות בבקשתה כי ״בית הדין מתבקש לקצוב לוחות זמנים ברורים ומוגדרים לניהול המשא ומתן לצורך הגעה להסכמים קיבוציים בסד זמנים ברור וידוע״.
עוד מציינת ההסתדרות כי לאור חשיבותה של ישיבת התזכורת בכוונתו של יו״ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, להתייצב לישיבה, ומבקשת כי נציגים מסומכים מטעם יתר הצדדים יגיעו לישיבה גם כן.