איגוד המשתמשים בהובלה ימית מוכן לשמש כמגשר בין העובדים לבין המדינה על מנת שלא ייגרם נזק לסחר החוץ של ישראל.
יו"ר האיגוד ד"ר גד שפר: "אנחנו איננו צד בחילוקי הדעות האלה. האינטרס שלנו הוא להגיע להובלה ימית סדירה מיטבית, שתאפשר לסחר החוץ הישראלי לעמוד בתנאי תחרות הקשים".
בהתאם להחלטתה האחרונה של בית הדין הארצי לעבודה בנוגע לכך שהמדינה רשאית לפתח נמלים חדשים ללא הסכמתם של העובדים, אך עליה לקיים הידברות בנוגע להשלכות המהלך, אמר שפר ש"ההחלטה אינה צריכה להימדד כהישג, או כניצחון לצד זה או אחר, אלא כהזדמנות, אולי הזדמנות אחרונה, להציל את המשק מסכסוך שנזקיו יהיו בלתי הפיכים. אנחנו, באיגוד המשתמשים בהובלה ימית, מוכנים להתגייס כדי למצות את ההזדמנות הזו".
שפר הדגיש, כי מתוך היכרות מעמיקה עם הנושא, לשני הצדדים עמדות שיש עימן מן הצדק: זכותה של הממשלה לפעול ליצירת תחרות בנמלים, אך מאידך אי אפשר להתעלם מהצורך הצודק להשקיע בנמלים הקיימים כדי שלא יהפכו לנמלים נכים, עם הפעלת מזחים חדשים בחיפה ובאשדוד, השקעות שיוכלו להבטיח שהנמלים הקיימים יוכלו להתחרות, ויוסר האיום על עבודתם של עובדי הנמלים הקיימים.
שפר: "התחושה שלנו היא שניתן למצוא פתרונות לחילוקי הדעות. אולם, בשל הצהרות מתלהמות, עלו הצדדים על עצים גבוהים. אנחנו מוכנים לספק את הסולמות הדרושים ולהגיע להתנהלות מיטבית של ההובלה הימית. אני קורא לצדדים לנצל את ההזדמנות שנתן בית הדין ולהתחיל מיד במגעים אמיתיים ופרודוקטיביים למציאת פתרונות. לא זה הזמן למאבקי כוח ולהורדת ידיים.
"עוד לפני האיום בשביתה, שבית הדין לעבודה עיכב, ראינו תופעות של חברות ספנות שמעדיפות לפנות לנמלים שכנים בשל ריבוי שיבושי העבודה בנמלי ישראל. המצב הכלכלי משפיע על היקף העבודה בנמלים. האטה בעבודה בנמלים, כפי שאנו עדים לה בימים האחרונים, מסוכנת. צעד דרסטי כמו שביתה עשוי אולי לזרז מהלכי משא ומתן להסכם, אבל במצבו העדין של המשק, שביתה כזו היא מותרות שאיננו יכולים להרשות לעצמנו.
"אם נאפשר למצב להידרדר לשביתה כללית, נמלי ישראל יהפכו להיות נמלי קצה שוליים. זה יפגע בפרנסת עובדי הנמלים וזה יגרום לנזקים בלתי הפיכים למשק. הפסיקו את ההתלהמות והתחילו לדבר. אנחנו באיגוד המשתמשים בהובלה ימית נשמח לסייע".