מועצת רשות הנמלים והרכבות, בראשותו של גד יעקבי, החליטה לקדם את תאגוד הנמלים. המועצה אישרה את מסמך יעדי התאגוד שהציג מנכ"ל הרשות, עמוס רון, לפיו הרשות תעבור שינוי מבני מקיף שבמסגרתו יהפוך מטה הרשות, המרכז כיום את כל סמכויות ניהול הנמלים, לתאגיד אחזקות שתחתיו יאוגדו נמלי אשדוד, חיפה ואילת כתאגידים מתחרים, במסגרת הרשות.
מועצת הרשות אישרה את הקמתם של 9 צוותים שיגבשו תוכנית עבודה מפורטת לביצוע יעדי התאגוד. התוכנית תגדיר את הסמכויות שיוענקו לכל אחד מהנמלים ותכלול את השלבים הנדרשים לביצוע תהליך התאגוד, לוח זמנים, עלות כספית וכו' . הקמת הצוותים היא פועל יוצא ממסמך יעדי התאגוד שאישרה המועצה, שהעתקים ממנו נשלחו לנציגי ההסתדרות, משרד האוצר, משרד התחבורה והיועץ המשפטי לממשלה. זאת במטרה לקדם את תמיכתם בתהליך, שאינו פוגע בביטחון התעסוקתי של העובדים. את המסמך גיבשה הנהלת הרשות בליווי יועצי הרשות לתהליך התאגוד, יוסי קוצ'יק- לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, והיועץ הארגוני ישראל עוז.

עמוס רון, מנכ"ל רשות הנמלים והרכבות, אמר: "כפי שהבטחנו תהליך התאגוד מתנהל בשקיפות מלאה עם העובדים. מייד לאחר גיבוש טיוטת מסמך יעדי התאגוד, נפגשתי עם יו"ר ההסתדרות במטרה לקבוע מנגנון מסודר לקידום התהליך עם נציגי העובדים והסתדרות. אנחנו נקפיד לפעול לאורך כל הדרך, צעד אחר צעד עם העובדים, תוך שיתופם המלא בכל הצעדים וההחלטות".
יו"ר מועצת הרשות, גד יעקבי, אמר: "הרפורמה הזאת חיונית להגברת כושר התחרות של הנמלים ולהתיעלותם".
מסמך התאגוד כולל את היעדים הבאים:
- תכנון ופתוח נמלי ישראל בהתאם לצורכי המשק הלאומי.
- שיפור מתמיד ברמת השירות ואיכותו, תוך שיתוף פעולה עם לקוחות הנמלים.
- השגת יציבות, ודאות ורציפות בעבודת הנמלים.
- הזדהות עובדי הרשות עם ערכי הארגון, מטרותיו ומחויבותו למשק, תוך פיתוח יכולתם המקצועית והבטחת ביטחונם התעסוקתי ורווחתם לאורך זמן.
- הורדת עלויות השימוש בנמלים ללקוחות ולמשתמשים.
- בעת שלום, הפיכת נמלי ישראל למרכזי תובלה מתקדמים לאזור המזרח התיכון.
את תהליך התאגוד מלווה צוות ממשלתי ובו המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דידי לחמן-מסר; סגן הממונה על התקציבים, שאול צמח וסמנכ"ל משרד התחבורה, צ'רלי סלומון. את קידום התהליך ברשות הנמלים מרכז עו"ד יואב צוקרמן, מזכיר הנהלת הרשות.
מועצת הרשות קיימה, בתיאום עם שר התחבורה אביגדור ליברמן, דיון מקיף בנושא זה ביום ה' האחרון ואישרה כאמור את יעדי התאגוד ואת התוכנית לקידום התהליך, אשר יוצגו לשר התחבורה לאחר החג.