מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות פנה לשר התחבורה שטרית וטען שייקור תעריפי ההובלה הימית על ידי חברת צים גורם לנזק של 10 מיליון שקל בשנה ליצואני הפירות; צים בתגובה: על מנת לעמוד בדרישות ההובלה בקירור בשוק הישראלי השקיעה צים, במרוצת שנת 2005, עשרות מליוני דולרים בבניה חדשה של מכולות קרור, שהובאו לשוק הישראלי ובהגדלת קיבולת ההובלה בקרור באוניות
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, גיורא סלע, פנה לשר התחבורה, מאיר שטרית, בבקשה שיתערב בנושא ייקור תעריפי ההובלה הימית למכולות קרור על ידי חברת צים. לדברי סלע, לאחרונה העלתה החברה את התעריפים ב-25%. בסך הכל מסתכמת עליית המחירים בשנה האחרונה ב-50%.
"עליית מחירים חדה זו מהווה מכה קשה לחקלאות הישראלית ולמדיניות שר החקלאות, ישראל כ"ץ, להגברת היצוא החקלאי ממדינת ישראל", מציין סלע במכתבו. "כל העולם המערבי תומך בחקלאים ובחקלאות. נראה שמדינת ישראל הפכה את המגזר החקלאי בשנים האחרונות לשק חבטות של המדיניות הכלכלית".
סלע הוסיף: "בשנים האחרונות סובלים החקלאים מייקור מחירי המים, מיסים על עובדים זרים וייקור עלויות הסולר והנפט. לאלו הצטרפה הגדלת המכס על היצוא החקלאי, שאמנם אינה באחריות מדינת ישראל, אולם הממשלה לא הפעילה את כל יכולותיה למאבק נגד המכסים הגבוהים".
מתחשיב שערך ארגון מגדלי הפירות עולה שהתייקרות תעריפי ההובלה הימית תגרום לנזק של עשרה מיליון שקל בשנה ליצואני הפירות. סלע הדגיש שסכום זה יורד מהרווחים המצומצמים ממילא של החקלאים ועלול להביא את חלקם להפסדים.
לאחרונה פנה גם יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית, גד שפר, לשרי החקלאות והתחבורה וביקש את התערבותם למניעת העלאת מחירי ההובלה במכולות קירור. העלאה שתהווה, כדבריו, מכת מוות ליצוא החקלאי מישראל. שפר הדגיש שמדובר בחברות נוספות לחברת צים והוא ציין שמדובר בהעלאה דרסטית של כ-450 דולר למכולה בהובלה ליעדים מרכזיים.
"המחיר של ה-Daily hire לאוניות מכולה נמצא בירידה מתמדת והגיע לרמה נמוכה מזו של התקופה המקבילה אשתקד. הערכות מכוני המחקר באנגליה ובגרמניה מדברות על המשך הירידה לכדי מחצית. המשתמשים בהובלה הימית משלמים היטל דלק. שוק הקירור במכולות נכנס למצב של רגיעה, ואפילו עודף, עקב מחלת הפה והטלפיים בברזיל, שגרמה להפסקת יצוא הבשר ממדינה זו. מבדיקה עם יצואנים ממצרים, קפריסין, טורקיה יוון וכן מאזורים רחוקים יותר, כמו דרום אמריקה ודרום אפריקה, מתברר שאין מגמה להעלות את מחירי ההובלה במכולות הקירור. כלומר - אין כל סיבה הגיונית להעלאת המחירים עתה", כתב גד שפר בפנייתו לשרים.
צים בתגובה: צים סופגת עלויות נוספות מתוך ראיה לטווח ארוך
מחברת צים נמסר הבוקר בתגובה שעל מנת לעמוד בדרישות ההובלה בקירור בשוק הישראלי השקיעה צים, במרוצת שנת 2005, עשרות מליוני דולרים בבניה חדשה של מכולות קרור, שהובאו לשוק הישראלי ובהגדלת קיבולת ההובלה בקרור באוניות.
"בשנים 2004-2005 היה חוסר גדול בהיצע של נפח הובלה בקירור בישראל, על כן צים החליטה להשקיע הון רב כדי לעמוד בדרישות היצואנים הישראלים. צים חייבה את היצואנים רק בחלק מהעלות הנוספת ואת השאר היא סופגת בעצמה מתוך ראיה לטווח ארוך לצורך פיתוח שוק היצוא הישראלי", ציין דובר חברת צים.
מגדלי הפירות: ייקור תעריפי ההובלה הימית על ידי צים גורם לנזק שנתי של 10 מיליון שקל
צים בתגובה: על מנת לעמוד בדרישות ההובלה בקירור בשוק הישראלי השקיעה צים, במרוצת שנת 2005, עשרות מליוני דולרים בבניה חדשה של מכולות קרור שהובאו לשוק הישראלי, ובהגדלת קיבולת ההובלה בקרור באוניות
00:00 ,15.11.2005
עשוי לעניין אותך
פגישת לשכת הספנות והנהלת נמל אשדוד - אוירה טובה לצד טענות קשות
קרן המו"פ המשותפת ישראל – קנדה אישרה 5 פרויקטים חדשים

נחתם הסכם המלצות לשת"פ כלכלי מורחב בין ישראל והודו
בססח: בשנת 2006 צפוי גידול של 10% במספר הבקשות לצווי כינוס ופשיטות רגל
290 מפעלי מתכת וחשמל מדווחים על מחסור של יותר מ-1,300 עובדים מקצועיים
דוד ארצי: וייטנאם מעוניינת להדק את שיתוף הפעולה הכלכלי עם ישראל