חיים שייב, מחזיק תיק התחבורה בהסתדרות ומי שעומד בראש המו"מ מטעם ההסתדרות, ציין כי "יש אנשים מקרב חברי הועד שמחפשים כותרות בעתונים". לדבריו, צוות המו"מ, בשיחותיו מול האוצר, מנהל מו"מ על אלטרנטיבות להבנות 2001 (התיאגוד) ובתוכם גם נושא החברות הממשלתיות. המחלוקת עם האוצר, הוסיף שייב, היא כלל לא על הסטטוס של החברה, חברת בת או חברה ממשלתית, אלא על מודל של חברה ממשלתית בעלת עצמאות ניהולית שתאפשר ניהול תחרותי ושנכסי הנמל בבעלותה.
"כפי שהאוצר לא מנדב מידע על הנעשה בתוככי המו"מ, אני מציע גם לועדי הנמלים לשמור על דממת אלחוט", סיכם שייב.

"אנחנו צריכים להיות מציאותיים. נקלענו למציאות חדשה לאחר החלטת ביה"ד הארצי לעבודה, שחישק אותנו וקידם את המדינה בהליך החקיקה, ולשם כך אנו אמורים להיות מציאותיים ואחראיים למעשינו", אמר פרץ. לדבריו, מוטלת על ועדי העובדים אחריות כבדה שכן אם יקודם הליך החקיקה הרי שהנמלים יצאו לשביתה בלי פשרות ולאחר החקיקה יוכל האוצר לפרק את הנמלים "מבלי לספור" את העובדים.
פרץ ציין כי ועדי העובדים בחיפה הפנימו את העובדה שצריך להתדיין על תכנון חברת הנמל שהיא הטובה ביותר לעובדים ולנמל ולשם כך יושבים הצדדים על מנת למצות את המו"מ. לדבריו, חלה התקדמות רבה במו"מ מול האוצר, סביב הרבה מחלוקות, אך עדיין נותרו פערים. לדבריו, סוכם בין הצדדים להמשיך ולמצות את המו"מ בשבוע הבא.

חסן ציין כי אם ה"חיפאים" מאמינים שהם מסוגלים ללכת לקראת חברה ממשלתית והם סיכמו על כך, הרי באשדוד מאחלים להם בהצלחה בדרכם.
עמוס רון: "אני רואה בחיוב רב את עמדת העובדים והנסיונות למצוא נוסחאות"
עמוס רון, מנכ"ל רשות הנמלים, התייחס למו"מ שהתנהל השבוע וציין כי הוא רואה בחיוב רב את עמדת העובדים ואת הנסיונות למצוא נוסחאות שיאפשרו גיבוש הבנות לקראת חקיקה בהסכמה.
לדבריו, למרות שהיתה התקדמות רבה בהרבה נושאים, למעשה המו"מ הופסק סביב נושא הפעלת המסופים הפרטיים בנמלים, כמו למשל מספנות ישראל, מתקן התפזורת והפוספטים באשדוד. רון ציין שהעובדים לא היו מוכנים לקבל את הפתרונות שהוצעו וכתוצאה מכך הופסק המו"מ ולא נקבע עדיין מועד חדש.