הפרלמנט האירופי הביע בהצבעתו ביום רביעי האחרון תמיכה בדוח של Rodi Kratsa, המטיל ספק ביתרונות שיש בהחלפת מערכת הקונפרנס האירופית הקיימת.
ההצבעה בפרלמנט האירופי, שהטילה ספק בצורך בביטול הקונפרנסים הימיים, באה למרות שבאוקטובר 2004 פרסמה הנציבות האירופית "נייר לבן" שאחת מהצעותיו כללה את ביטול ההגנה הניתנת כיום לחברות הספנות מהחלת חוקי ההגבלים העסקיים באירופה (תקנה 4056/86), כך שלמעשה ייאסר על המובילים הימיים להתאגד בקונפרנסים ולתאם מחירי הובלה. אך, מחקר בלתי תלוי שנעשה לאחרונה על ידי Global Insight מצא שביטול החוק הקיים על הפטור של חברות הקונפרנס יוביל להורדת מחירי ההובלה ולא תהיה לו שום השפעה, או שתהיה לו השפעה חיובית על התחרותיות בין חברות הספנות החברות בקופרנס.
איגוד המשתמשים האירופי מסר בתגובה כי תוצאות ההצבעה מתסכלות אבל לא מפתיעות. Nicolette van der Jagt, מזכירת איגוד המשתמשים האירופי אמרה, זמן קצר לאחר ההצבעה, כי אין זה מתפקידו של הפרלמנט האירופי לווסת את מחירי חברות הספנות וכי זה מתפקידו של השוק.
מזכירת איגוד המשתמשים האירופי ציינה כי כל הסימנים החיוביים היכולים ליצור דיאלוג קונסטרוקטיבי עם חברות הספנות יעמדו בסכנה באם המסגרת המוצעת על ידי הפרלמנט האירופי תהפוך למציאות. לטענתה, מציאות זו לא תתקבל על דעתם של בעלי המטענים, ותהווה צעד לאחור אשר יזיק לסימני האופטימיות שהושגו עד כה.
ה- European Liners Affairs Association (ר"ת ELAA), ארגון המייצג מגוון רחב של מובילים ימיים, עובד בימים אלה על חבילת הצעות מתוקנת אשר תוגש לנציבות השוק בקרוב. ההצעה הסופית מנציבות השוק אמורה להתקבל לפני תום השנה הנוכחית.
הנציבות האירופית נמצאת בשלבים אחרונים של סקירת תקנה 4056/86 ובשבועות הקרובים היא צפוייה לפרסם את מסקנותיה.
הפרלמנט האירופי הצביע - איגוד המשתמשים האירופי התאכזב
ההצבעה בפרלמנט האירופי, שהטילה ספק בצורך בביטול הקונפרנסים הימיים, באה למרות שבאוקטובר 2004 פרסמה הנציבות האירופית "נייר לבן" שאחת מהצעותיו כללה את ביטול ההגנה הניתנת כיום לחברות הספנות מהחלת חוקי ההגבלים העסקיים באירופה (תקנה 4056/86)
00:00 ,04.12.2005
עשוי לעניין אותך
איגוד המשתמשים נפרד מנשיא לשכת הספנות
שטרק בכנס לקוחות: הרפורמה הביאה לחסכון של 80-100 מליון ₪ למשתמשים
הנהלת איגוד המשתמשים בהובלה ימית תתארח בנמל חיפה
מגדלי הפירות: ייקור תעריפי ההובלה הימית על ידי צים גורם לנזק שנתי של 10 מיליון שקל
איגוד המשתמשים בהובלה ימית: העלאת מחירים שרירותית מאיימת על היצוא החקלאי
שטרק: ניאבק לביטולו המוחלט של היטל הצפיפות בנמל אשדוד