רכבת ישראל ערכה היום נסיעת השקה מיוחדת לקו המהיר מירושלים בהשתתפות שר התחבורה ישראל כץ וראש הממשלה בנימין נתניהו. מרכבת ישראל נמסר כי ״מדובר במגה-פרויקט, ראשון מסוגו בישראל, מהמורכבים בעולם, ומשנה מציאות במדינה. המיזם יחבר את ירושלים ברכבת עם כלל המדינה ויהווה אבן דרך לתחבורה ולחברה במדינת ישראל, ומימושו נעשה בתכליתיות, נמרצות ושקיפות״.
מרכבת ישראל נמסר כי הפרויקט הענק מורכב ממספר מרכיבים חדשניים וראשוניים במדינה - מנהור מאסיבי, גשרים ארוכים וגבוהים, חשמול, טכנולוגית מנהרות, ותקני בטיחות מהמחמירים בעולם. אורך הקו מת״א לירושלים עומד על כ-57 קילומטר, מתוכם כ-32 ק״מ בתוואי מורכב. התוואי החדש כולל מערכת של 9 גשרים מהגבוהים במדינה (באורך כולל של כ-14 ק״מ) ו-5 מנהרות (באורך כולל של כ-40 ק״מ). מערכת זו נועדה לאפשר קו נסיעה ישר, רציף ומהיר.
תחנת היעד הסופית של הקו, ירושלים-נבון, נחפרה לעומק של כ-80 מטרים מתחת לפני השטח. זו תחנת הרכבת העמוקה בישראל, ואחת מחמשת העמוקות והמודרניות בעולם. הקו עומד בתקציב עליו החליטה ממשלת ישראל, כ-6.5 מיליארד שקל, ועומד בהערכת הזמן המתוכנן מאז העלייה לקרקע בשנת 2012 והוא שש וחצי שנים.
לקראת מהפכת החישמול, הצטיידה רכבת ישראל ב-62 קטרים חשמליים מדגם TRAXX אשר 9 מהם כבר הגיעו ארצה ומבצעים נסיעות מבחן, והשאר ייכנסו לשירות עד שנת 2022. נרכשו גם כ-330 קרונועים חשמליים. כל זאת, לצד הקמת תשתית תחזוקה חשמלית והכשרת מאות עובדים למקצועות יעודיים חדשים.
מרכבת ישראל נמסר כי האתגר המרכזי בעת זו, והישורת האחרונה להפעלה, הוא תהליך הרכבת תשתית החשמול מירושלים לתחנת הרצליה, שגם הוא מתקדם כל העת. תהליך שמצריך הפסקת פעילות זמנית מעת לעת לצורך התקדמות בהרכבת התשתית החשמלית בתוואי מסילות פעילות. עוד נמסר כי בימים אלה נמצאת רכבת ישראל בישורת האחרונה גם לקבלת אישורים לתקני הבטיחות מגופי תקינה חיצוניים ובלתי תלויים.
מרכבת ישראל נמסר: ״בכל פרויקט, במיוחד מסדר גודל כזה, בארץ ובעולם, קיימים אתגרים משמעותיים וגם מתהווים – הם מטופלים בנחישות ויבואו על פתרונם. רכבת ישראל מתקדמת לדור הבא ואנו גאים להוביל את קטר התחבורה בשעה היסטורית זו״.