בן הרוש: כל מי שנתקע בצד הדרך מסכן חיים

בדיון בוועדת המשנה לבטיחות בדרכים של ועדת הכלכלה דנו אמש בתאונות בשוליים. עפ״י הנתונים חל זינוק במספר הדוחות שנרשמים לנהגים על נסיעה או עצירה בשוליים. יו״ר מועצת המובילים: חייבים חניונים מוסדרים כנהוג בכל העולם


09:22 ,26.06.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

ועדת המשנה לבטיחות בדרכים, בראשות ח"כ יעקב אשר, התכנסה אמש לדיון בהיפגעות נהגים בתאונות דרכים בשולי הדרך בדרכים בין עירוניות ולהמשך המעקב אחרי ההתקדמות במעבר לשימוש בטכוגרף דיגיטלי. היו"ר אשר ציין כי מאז תחילת השנה נהרגו בדרכים 147 בני אדם, לעומת 180 הרוגים בתקופה המקבילה אשתקד, ואמר: "נמשיך לעשות הכל שהמגמה הזו תימשך".

 

מנהלת חטיבת המידע והמחקר ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, שרית עמרם כץ, הציגה את נתוני הפגיעה בשול הדרך בכבישים בין עירוניים, ואמרה כי מאז 2013 ועד 2017 נהרגו בשולים 86 בני אדם, שהם 8% מסך ההרוגים בדרכים בין עירוניות. היא הוסיפה כי קיים קשר בין רוחב השולים לבין התרחשות תאונה, אך אמרה כי גם שוליים רחבים מאוד הם בעייתיים, מאחר והדבר מזמין רכבים לעצור כשהמטרה היא לצמצם עצירות בשול.

 

ראש מדור תאונות דרכים באגף התנועה במשטרה, סגן ניצב משה כהן, ציין כי בשנת 2018 חל זינוק במספר הדוחות שנרשמו בכל הנוגע לנסיעה או עצירה בשוליים – מ-3,750 דוחות בכל 2017 ל-5,794 דוחות ב-2018.

 

על כך הגיב יו"ר מועצת המובילים והמסיעים, גבי בן הרוש באומרו כי ״סרטן לא פותרים עם אקמול״. לדבריו, המכנה המשותף והמרכזי לכל מה שנאמר בדיון הוא שאם היו חניונים מסודרים, כנהוג בכל העולם ועם שלטים מאירי עיניים, אז הדיון לא היה סביב רוחב השול. ״הראתי מצגת בועדת הכלכלה בעבר שמראה שיש 6 מקומות חנייה בלבד לרכב כבד בכביש אגרה לעומת מדינות אחרות שם יש מאות חניות לרכב כבד״.

 

בן הרוש הוסיף: ״יש הבטחות שלטונית, יש תכנון, יש תקציבים והביצוע לקוי. לא יכול להיות שכל מי שנתקע בצד הדרך מסכן חיים. גם בכביש 6 אין שוליים תקניות למרות שהגשנו בג"צ בנושא בשנת 2003 במסגרתו המדינה התחייבה לטפל בנושא וכביש 6 נפתח ב 2004.

 

 

שימוש בטכנוכרף דיגיטלי

 

היו"ר אשר ביקש בנוסף לקבל דיווח על ההתקדמות בהליכים למעבר לשימוש בטכוגרף דיגיטלי ומתח ביקורת על היעדרות נציגי משרד המשפטים מהדיון. סמנכ"ל בכיר מינהל תנועה במשרד התחבורה, אבנר פלור, עדכן כי כדי לאפשר את השימוש בטכוגרף הדיגיטלי ישראל צריכה להצטרף לאמנה בינלאומית בעניין, אך עוד לפני כן עליה להתאים את התקנות לחקיקה האירופאיות.

 

על כך אמר בן הרוש: "שעות עבודה ומנוחה זה בנפשנו, יש החלטת ממשלה משנת 2005 שהטכוגרף הדיגטלי ייכנס. בדיון הבא מנכ"ל נתיבי ישראל וכל הגורמים חייבים להיות פה. הטכוגרף מאותת לך לעצור למנוחה, אך אין לנו היכן לעצור וזה מתחבר לנושא השול וחניוני עצירה."