רכבת ישראל חנכה לאחרונה את מסוף המטענים המחודש בבית שמש, ולראשונה מזה 30 שנה נכנסה לעיר רכבת מטען עם עשרות גלילי פלדה במשקל של מעל אלף טון. במהלך חודש מרס צפויים לעבור במסוף כ-15 רכבות מטען המובילות חומרי בנייה שישמשו את חברות הבנייה באזור, חומרי מחצבה מהמחצבות הסמוכות לעיר, סלילי פלדה, אגרגטים, בדים, עצים ועוד.
ממשרד התחבורה נמסר כי ״להגדלת היקף שינוע המטענים ברכבת יתרונות לאומיים רבים; הורדת הגודש בכבישים ושיפור הבטיחות של כלל משתמשי הדרך, תרומה לאיכות הסביבה באמצעות הורדת מספר רב של משאיות מזהמות מהכבישים, וכן הורדת מחירים לצרכן, שכן שינוע סחורות באמצעות רכבות הוא יעיל ומשתלם הרבה יותר כאשר כל רכבת מטען מחליפה כ-70 משאיות כבדות.
שרת התחבורה מירי רגב: ״משרד התחבורה מרחיב ומפתח את רשת המסילות הארצית, בדגש על לרשת הובלת המטענים וחיבורה לנמלי הים של ישראל. הובלת מטענים ברכבת היא יעילה, בטוחה וכלכלית הרבה יותר מאשר במשאיות. לפיכך הנחתי לקדם את פיתוח רשת מסילות המטען, הכוללת הקמת מסופים מתקדמים ברחבי הארץ. הפתיחה מחדש של מסוף המטענים בבית שמש מציינת שלב נוסף בדרך למימוש החזון״.
מנכ״ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: ״משרד התחבורה מקדם במרץ את תוכניות הפיתוח של רכבת ישראל, בהיקף של 55 מיליארד שקלים. מרכיב חשוב בתוכנית הוא הרחבת רשת הובלת המטענים ברכבת, חיבורם הישיר של נמלי הים לרשת המסילות, והקמתם של מסופי מטען בנקודות אסטרטגיות ברחבי הארץ. לרשת המסופים מצטרף כעת מסוף המטענים המחודש בבית שמש, אשר יאיץ את המעבר מהובלת מטענים בכבישים להובלת מסילתית, ויתרום לשיפור הבטיחות בכבישים ולהורדת יוקר המחייה״.
יו״ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו״ד משה שמעוני: ״חידוש תנועת רכבות המטענים בבית שמש הינו צעד נוסף לעבר עידן חדש ויעיל יותר של שינוע סחורות באמצעות רכבת במדינת ישראל. רכבת ישראל שמה לעצמה למטרה לשפר את מרקם החיים במדינה, הן בהיבט השירות לנוסע באמצעות השקעה נרחבת במיזמי פיתוח של מסילות חדשות, והן בהיבט שדרוג תנועת רכבות המטען שהשפעתו תורגש לאורך זמן בכל תחומי החיים״.
מנכ״ל רכבת ישראל, שיקו זנה: ״מסוף הרכבות בבית שמש, יחד עם מסופי נמלי הים התיכון, יאפשרו להנגיש את הובלת המטענים ברכבת למוקדי תעשייה ולוגיסטיקה ובכך להגדיל את התועלת הכלכלית למשק הלאומי. לצד זאת, אנחנו ממשיכים לקדם מיזמי פיתוח בכל רחבי הארץ, שיתרמו בעתיד הקרוב למאמצים הלאומיים לשיקום אזורים אלו, חיזוק כלכלי ותחבורתי, ושיפור מרקם החיים של התושבים״.