רכבת ישראל חנכה מרכז ניטור קיברנטי

אגף הסייבר ברכבת מספק מענה הן לאיומי סייבר מצד תוקפים משמעותיים (מדינות וארגונים) והן מצד גורמי טרור. מיכה מייקסנר, מנכ״ל רכבת ישראל: ״נדבך חשוב בהקמת קשת התשתיות הטכנולוגיות של רכבת ישראל״


12:30 ,15.09.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

בטקס חנוכתו של ה-Rail Soc החדש שהתקיים הבוקר (ראשון), בירך מנכ״ל רכבת ישראל, מר מיכאל (מיכה מייקסנר) את עובדי הסייבר ברכבת, תחום אותו מובילים מנהל אגף התיאום והאסטרטגיה, ד״ר אלכס דן, יעל מור, מנהלת יחידת הסייבר, ועובדי ה-Soc החדש. בדבריו הודה המנכ״ל למר רפאל פרנקו, ראש מכלול עמידות במערך הסייבר הלאומי, על שותפות הדרך והעשייה המשותפת, וכן לחברת רפאל, אשר הקימה ומתפעלת את המרכז החדש, על המערכות המתקדמות שבו, וביניהן מערכת הניטור QRadar של I.B.M/.

 

בנוסף לברכות, ציין מנכ״ל הרכבת כי ״מרכז הגנת הסייבר החדש, מהמתקדמים בעולם בתחומו, מהווה נדבך חשוב בהקמת קשת התשתיות הטכנולוגיות של רכבת ישראל, המהווה מרקם של מערכות תפעוליות וטכנולוגיות. המרכז יופעל כמו כל מוקדי הרכבת במתכונת של 24/7 וישדרג את יכולות הסייבר של הרכבת, שתפקידן להבטיח הגנה מיטבית על המערכות ובטיחות תנועת הרכבות״.

 

מחברת רכבת ישראל נמסר כי בעשור האחרון הכפילה החברה את מספר הנסיעות המבוצעות בה, והפכה לגורם תחבורה חיוני ומוביל במשק הישראלי. במקביל הפכה רכבת ישראל לקטר הטכנולוגיה הרכבתית העולמית, עם ניצול תהליך הפיתוח המואץ אותו מבצעת החברה להטמעתן של  מערכות פורצות דרך. בשנים האחרונות מפעילה הרכבת מספר מנהרות ארוכות, המשלבות מערכות בקרה ותפעול מהמתקדמות והבטוחות בעולם. במקביל פועלת להטמעת מערכת איתות מבוססת סלולאר (GSM-R), שישראל היא מהמדינות הראשונות בהן היא תותקן. פרויקט החישמול אותו מבצעת החברה כולל התקנת מערכות הולכה ובקרה תשתיות חשמל חדישות, והצטיידות בצי הנייד החשמלי החדיש ביותר.

 

תהליכים אלה, לצד חניכת המרכז היום, שמים את רכבת ישראל במוקד העשייה הרכבתית העולמית, ומביאים כבר היום לנסיקה בכמות שיתופי הפעולה הנרקמים בין רכבת ישראל לחברות רכבת מקבילות בעולם.

 

הטכנולוגיות המוטמעות כיום, לצד מערכות ותיקות יותר אשר הפכו מאנלוגיות לדיגיטליות, מגדירות את רכבת ישראל כ״תשתית מדינה קריטית״ בהתאם להנחיות מערך הסייבר הלאומי. אגף הסייבר ברכבת, שבנייתו מושלמת בימים אלה, וכולל את מרכז הניטור החדש, מספק מענה הן לאיומי סייבר מצד תוקפים משמעותיים (מדינות וארגונים) והן מצד גורמי טרור.