בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב-יפו הורה לעובדי חטיבת המטענים של הרכבת לחזור מיידית לעבודה סדירה, תוך פתיחת משא ומתן עם ההנהלה.
החלטת בית הדין לאחר שביתה בת חמישה ימים בה פתחו עובדי חטיבת המטענים. פרוץ השביתה, לדברי העובדים, בשל נושאים בטיחותיים, כשהנהלת הרכבת טוענת שהעילה היא פיטורי מספר עובדים.
בכך קיבל בית הדין את העתירה שהגישה התאחדות התעשיינים, תוך שהוא קובע דיון נוסף, שייערך בעוד עשרה ימים.
סגן נשיא בית הדין, השופט שמואל טננבוים, קבע כי שביתת עובדי הרכבת גרמה עד כה נזק רב למשק וכעת על הצדדים המעורבים - נציגי העובדים, ההסתדרות והנהלת הרכבת - לנהל משא ומתן על מנת למצוא פתרון לסיום המשבר.
בדיון טענו נציגי התאחדות התעשיינים כי הם הנפגעים העיקריים מהסכסוך, היות ומאות מכולות אינן יכולות לעבור בין נמלי חיפה ואשדוד ומדובר בנזקים כלכליים ובתוספת של מאות משאיות בכבישי הארץ. הם הוסיפו, כי הנהלת הרכבת היא זו שצריכה להגיש את הבקשה, היות והתאחדות התעשיינים אינה צד בסכסוך.
מנגד טען נציג העובדים, יו"ר ארגון עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי, שמי שהיה אמור להביא את הצדדים לדיון היא הנהלת הרכבת, שלא עשתה זאת, היות ובין הצדדים אין מערכת יחסים. "העובדים הגיעו למצב", אמר, "שהם חייבים להפעיל את הצעדים הארגוניים בכדי שיוכלו לדבר עם הההנהלה".
מנכ״ל התאחדות התעשיינים אמיר חייק בירך על החלטת בית הדין: ״אין שום סיבה שסכסוכי עבודה ישפיעו ויפגעו כל פעם מחדש בהתנהלות המשק״.
לטענת התאחדות התעשיינים, מאז פרוץ השביתה ספגה התעשייה הישראלית הפסדים בהיקף של למעלה מ-4 מיליון שקלים.
בהודעה שהוציא ועד עובדי הרכבת לעובדים נמסר כי בית הדין הורה על כניסה למשא ומתן אינטנסיבי מול ההנהלה בנושאים אותם העלו העובדים, תוך שההנהלה התחייבה לנהוג בתום לב בכל הקשור לצעדים חד צדדיים.
"לתקופת המשא ומתן ולטובת לקוחות הרכבת, הסכמנו לחזור לעבודה מלאה, תוך שמירה מלאה על זכותנו לצעדים ארגוניים באשר להמשך ההליך", מסר הוועד, "ועד העובדים ימשיך לנהוג באחריות כלפי העובדים ולקדם את זכויותיהם. אנא פקחו עיניים ודווחו על צעדים חד צדדיים".