עובדי הרכבת מאיימים בצעדים ארגוניים באם תאושר הנפקת אג"ח בחברה

דירקטוריון הרכבת צפוי להתכנס מחר לצורך אישור ההחלטה על הנפקת אג"ח בחברה. ניקה שימחוביץ', יו"ר ועד עובדי הרכבת: "קבלת החלטה חד צדדית תאלץ אותנו לנקוט בכל האמצעים הארגוניים העומדים לרשותנו"


13:31 ,23.12.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

\ועד עובדי רכבת ישראל, באמצעות ב"כ עוה"ד גיא גיסין, ויו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, עוה"ד אבי אדרי, פנו בימים האחרונים לדירקטוריון והנהלת הרכבת בדרישה לעכב את קבלת ההחלטה על גיוס אג"ח, לשתף את העובדים בתהליך, ולהבטיח כי המדינה תהיה ערבה להתחייבויות. 

 

לטענת הוועד, תהליך ההנפקה הינו צעד ראשון שעלול להוביל לתהליך הרסני בדיוק כפי שארע בדואר ישראל, תהליך שבסופו העובדים הם שידרשו לשלם את מחירו וזכויות העובדים עלולות להיפגע פגיעה חמורה ממהלך זה. עובדי הרכבת דורשים מההנהלה והדירקטוריון מסמכים שונים שיוכיחו כי העובדים לא צפויים להיפגע מההנפקה. 

 

יוזכר כי לפני למעלה מחודש אישרה ההסתדרות סכסוך עבודה ברכבת וכי תקופת הצינון המתחייבת הסתיימה. 

עובדי הרכבת טוענים כי הנפקת אג"ח ללא קבלת ערבות מדינה (דרישה אשר נדחתה חד משמעית על ידי המדינה), עלולה להביא לפגיעה אנושה בזכויותיהם. "גיוס החוב ממשקיעים חיצוניים בשוק ההון, עלול להיות הזרז (קטליזטור) הישיר להעלאת דרישות ארגוניות ותכניות פיטורין של עובדי החברה, בדיוק כמו שקרה במקרה של דואר ישראל", מציין עוה"ד גיסין בפנייתו.

 

עוד מציין עוה"ד גיסין כי "...במצב הפיננסי המורכב בו נמצאת החברה, בהתחשב בתלות הבלתי מסויגת, הן לצורך ההתנהלות השוטפת והן ובמיוחד לצורך תוכנית ההשקעות והפיתוח של הרכבת, החברה נמצאת לכל הפחות, ב"סביבת חדלות פירעון". במצב דברים זה, לא יכולים נושאי המשרה וחברי הדירקטוריון, להסתפק במבחנים הרגילים ויותר מכל – אינם יכולים להתעלם מהחשש הכבד כי מאחורי מה שמונח על שולחנם כעת, עומדת תוכנית רחבה יותר וייתכן כי שורת התרחשויות תוביל את החברה, כפועל יוצא וישיר ממהלך גיוס החוב, אל עבר חדלות פירעון, אי עמידה בהתחייבויות ודרישה להסדר חוב ותכנית הבראה שתכלול פגיעה חמורה ובלתי הוגנת בהתארגנות העובדים ובזכויותיהם כמפורט לעיל". 

 

יתרה מכך, מתייחס עוה"ד גיא גיסין, לעיתוי קבלת ההחלטה, בעיצומה של מערכת בחירות:"האם מוסמכת ממשלת ישראל, וגם אם כן, האם ראוי מבחינה ציבורית, כי תקופת הבחירות הקרובה, ינוהלו מהלכים כה מהותיים אשר עלולים להשפיע על דמותה של רכבת ישראל בעתיד לבוא, כאשר ידוע ונהיר לכל בר בי רב כי ייתכן מאד שהשרים המכהנים כיום בתפקיד שר התחבורה ושר האוצר, לא ייוותרו בתפקידם בתוך זמן לא רב.”

 

לפיכך, דורשים העובדים לקבל,  בין היתר, העתק מכל חוות דעת שנערכה על ידי הרכבת בנושא עם תוקף החלטת ממשלה המאשרת את ההנפקה ואשר ניתנה כחלק מהצעת התקציב לשנת 2015 שלא אושרה כדין. 


ניקה שימחוביץ', יו"ר ועד עובדי הרכבת: "קבלת החלטה על הנפקת אג"ח, בלי ערבות של המדינה להתחייבויות, תהיה הבסיס לתהליך חיסול הרכבת כאשר העובדים הם אלו שידרשו לשלם את המחיר, בדיוק כמו שקרה בדואר ישראל. קבלת החלטה חד צדדית כזו, תאלץ אותנו לנקוט בכל האמצעים הארגוניים העומדים לרשותנו. "

 

טרם נמסרה תגובת חברת הרכבת.