ועד עובדי הרכבת, בשיתוף ההסתדרות, יפתחו כעת במשא ומתן מול נציגי האוצר על יישום ההסכם הקיבוצי אליו הגיעו לא מכבר. כך מסר היום (ב') ל-"PORT2PORT" יו"ר ארגון עובדי הרכבת בהסתדרות אבי אדרי, בעקבות פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה, שהכריז על ההסתדרות כארגון היציג של עובדי הרכבת.
בית הדין נתן החלטה בעתירה שהגישו ארגון כוח לעובדים והוועד היוצא של הרכבת, בראשות היו"ר לשעבר גילה אדרעי, נגד ההסתדרות ועובדי הרכבת, בבקשה להכריז על ארגון כוח לעובדים כארגון העובדים היציג.
בהחלטה, שניתנה על ידי הנשיאה נילי ארד, השופטים פליטמן ו-וירט-ליבנה ושני נציגי ציבור, נכתב: "נוכח פסיקתנו שההסתדרות הכללית היא הארגון היציג של העובדים, מנוע ארגון עובדים אחר לטעון ליציגות בתקופת המשא ומתן לכינונו של הסכם קיבוצי בין הרכבת לבין הנהלת הרכבת".
בהסתדרות בירכו על ההסכם. אמר אדרי: "בית הדין קבע מפורשות שבנקודת הזמן שייחתם הסכם קיבוצי, אפשר לבחון עוד פעם את טענת הייצוג. במידה כזו, תהיה לנו שנה נוספת לייצג את העובדים".
במהלך הדיונים נוהל המשא ומתן מול האוצר?
"לא מיהרנו לרוץ עם המשא ומתן עד שנקבל החלטת שיפוט. קיבלנו החלטת שיפוט מצוינת. מפה, נתחיל לתאם משא ומתן".
אדרי הוסיף, ש"לאחר החלטה, נסללה הדרך לסגירת המשא ומתן ולחתימת ההסכם הקיבוצי, שיביא בשורה כלכלית וביטחון תעסוקתי לכלל עובדי הרכבת".
אמר יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן: "נמשיך להצעיד את עובדי הרכבת קדימה כארגון העובדים היציג".
בתגובה מסרה גילה אדרעי: "קיבלנו את ההחלטה רק אתמול בערב ואנו לומדים אותה. לא הופתענו. היינו בדיון ושמנו לב להיכן נושבת הרוח. אני חושבת שזו זכות יסוד - היכולת של אדם לבחור היכן הוא רוצה להיות ומי הוא רוצה שייצג אותו. אני חושבת שבג"צ יבין את זה".