לא ניכרת כל התקדמות במו"מ בין הנהלת הרכבת לעובדים

פגישת המו"מ הראשונה שקיימו הצדדים אמש, לא הניבה תוצאות. מדיווח הנהלת הרכבת ונציגי ההסתדרות וועד העובדים לשופטת בית הדין לעבודה על ההתקדמות בהידברות, עולות האשמות הדדיות וחוסר שיתוף פעולה


00:00 ,24.05.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

הנהלת רכבת ישראל וועד עובדי הרכבת וההסתדרות קיימו אתמול פגישת מו"מ במטרה לנסות וליישב את הסכסוך ביניהם.

נזכיר כי, שופטת בית הדין לעבודה בתל אביב, אפרת לקסר, הנחתה את הנהלת רכבת ישראל וועד העובדים לקיים דיוני מו"מ עד ל-1 ליולי, לאחר שביתת הפתע בה פתחו העובדים לפני כשבועיים.

הנהלת הרכבת והעובדים קיימו מו"מ בנוגע לשלושה נושאים שבהם ישנה מחלוקת בין הצדדים- נושא הבטיחות, העברת עבודת התחזוקה על הרכבות למיקור חוץ ושכר העובדים.

מפרטי המו"מ שדיווחה הנהלת הרכבת לשופטת בית הדין לעבודה עולה כי, הנהלת החברה מאשימה את וועד העובדים בניהול מו"מ שלא בתום לב ואילו ההסתדרות וועד העובדים מצידם טוענים ש"ניהול המו"מ היה קשה, שהנהלת החברה נמנעת ממתן מידע מלא ומניהול מו"מ בקלפים פתוחים"

בנוגע לתחזוקת הרכבות הודיעה הנהלת הרכבת כי בישיבת במו"מ הבאה יקבלו נציגי העובדים הסבר לגבי השיקולים והמדיניות שהנחו את הממשלה בהחלטה לבצע את תחזוקת הקרונות החדשים על ידי היצרן, במיקור חוץ. עם זאת, טענו נציגי ההנהלה, בפרטים שמסרו לשופטת לקסר, כי נציגי ההסתדרות סירבו לקיים דיון על ההשלכות הנובעות מהחלטת הממשלה, אלא דנו רק בהחלטה עצמה.

בנוגע להסכם שכר העובדים, הודיעה הנהלת החברה כי בכוונתה להתחיל באופן מיידי את הדיונים בדבר הסכם קיבוצי חדש בחברה.

בנושא הבטיחות ציינו הנהלת הרכבת כי, "הנהלת החברה, דירקטוריון החברה ויועצים מומחים שוקדים בימים אלו על הכנת תוכנית רב מערכתית לשיפור בטיחות תנועת הרכבות במדינה ושיפור הבטיחות בחברה בכלל. כפי שהודיע שר התחבורה בחודש אפריל 2011, על הגורמים המוסמכים להגיש לו תוכנית שכזו לאישורו תוך ארבעה חודשים, קרי עד אמצע חודש אוגוסט 2011". לטענתם, ביקשו נציגי העובדים להציג תכנית בטיחות משל עצמם, אך לדברי מנכ"ל הרכב, יצחק הראל, הנושא הוא באחריות ההנהלה וכי העובדים יוכלו להגיש הערות והצעות לאחר שתגובש התוכנית.

נציגי ההסתדרות וועד העובדים שנכחו במו"מ ציינו בסיכום ההידברות כי, הנהלת החברה הודיעה כי אינה בשלה בשלב זה לקיים מו"מ בנושא הבטיחות ותהיה מוכנה רק אחרי ה-1 ליולי, בתום זמן המו"מ שהגדיר בית המשפט בעבור הצדדים. בנוזף, ביקשו העובדים הסברים למיקור החוץ שמבצעת רכבת ישראל אך לא קיבלו הפעם.

לסיכום הדברים, הודיעו נציגי ההסתדרות וועד העובדים כי יעדכנו את יו"ר ההסתדרות, עופר עייני, בתוצאות הדיון ויבקשו את מעורבותו. הנהלת רכבת ישראל מצידה, תעדכן על כך את שר התחבורה, ישראל כץ ושר האוצר, יובל שטייניץ, ויבקש את מעורבות משרדיהם במציאת פתרון לסכסוך.