נפחים שוברי שיאים גרמו לגודש ועיכובים ארוכים בשירותים היבשתיים בין סין ואירופה. על פי נתוני חברת הלוגיסטיקה NGL יוני ויולי היו ״עסוקים ביותר״ בשירותי הרכבות של דרך המשי, והפעילו לחץ על התשתיות תוך הארכת זמני הנסיעה.
על פי נתוני הרכבת הסינית (China Rail), במחצית הראשונה של השנה פעלו 5,122 רכבות משא בנתיב סין-אירופה, עלייה של 36% בהשוואה לשנה שעברה. בחודש שעבר בלבד היו 1,169 רכבות - שיא נוסף נוסף.
מסוף קורגוס במעבר הגבול בקזחסטן היה מעבר הגבול העמוס ביותר של כל הרכבות, והוא טיפל ב-2,000 רכבות במחצית הראשונה - עלייה של 48% לעומת 2019.
רוב פוסטר, מנהל פיתוח עסקי של NGL לאזור מרכז סין וצפון סין, אמר: ״קיים עומס גדול על מרבית השירותים בגבול סין-קזחסטן (אלשנקו וקורגוס) מה שגרם לצוואר בקבוק עצום״.
העיכובים נגרמים אכן במסוף השטעון בעיר הגבול הקזחית קורגוס - מקום בו המכולות חייבות לעבור לקרונות רחבים לטובת המסע דרך מרכז אסיה, דבר שיצר עיכובים והשלכות שגליהן הגיעו עד למסופים בסין ובאירופה.
מחברת NGL נמסר כי יעדים בסין כגון שיאן, ווהאן, גאנז׳ו ושיאמן הפסיקו לקבל הזמנות חדשות על מנת להתמודד עם העיכובים ולפנות את ההצטברויות. ז׳נגז׳ו הסיט את כל הרכבות המיועדות לליאז׳, מינכן ומילאנו אשר גורמות לעיכוב של שלושה עד חמישה ימים.
״בחלק מהמקומות כמו ווהאן, למשל, חווינו עיכובים במשלוחים שלא יוצאים עד שבועיים-שלושה מאוחר יותר מהצפוי בגלל צוואר הבקבוק בגבול״, ציין מר פוסטר. הוא הוסיף כי ״המובילים לא ששו לשחרר רכבות כדי לא להיעצר בגבול. ברגע שמכולה מתעכבת אנשים מחפשים החזר כלשהו על עלות ההובלה, והמובילים באמת לא רוצים לשלם״.
מחברת NGL נמסר כי העומס התפשט למסוף מלאשוביץ׳ בגבול פולין, כאשר שטעון המכולות אורך כעת בממוצע יומיים יותר מהרגיל.
צמיחה דו ספרתית בנפחים המשונעים אינה נדירה בשירותי הרכבות של סין-אירופה בשנים האחרונות, אך מגיפת הקורונה והמחסור בנפחים באוויר ובים שלחו את הביקושים לגבהים חדשים מאז חודש מרץ - חודש בו הסתיים הסגר במרבית ערי סין.