בקרוב אמור שר התחבורה להעביר לוועדת הכלכלה של הכנסת תיקון להצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (הכשרת נהגים ברכב מקצועי) משנת 2006, בהתאם לנתונים חדשים על תאונות דרכים בהן מעורבות משאיות ורכב הובלה כבד.
את הנקודות לתיקון החוק העלתה מועצת המובילים והמסיעים, על פי נתונים של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.
מהנתונים עלה כי בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בכמות הנהגים ברכב כבד ובאוטובוסים ומדי שנה מתווספים בין 2,000 ל-2,500 נהגים ברכב כבד וכ-2,000 נהגים באוטובוסים. עוד עולה, כי במעורבות כלי רכב כבדים בתאונות דרכים, מדי שנה נפגעים מעל 120 אנשים בתאונות בהם מעורבים אוטובוסים, כשאחוז ההרוגים בתאונות אלה עומד על 8%-15% מסך ההרוגים בתאונות דרכים בין השנים 2012-2015.
בנוגע למשאיות לבדן , בשנת 2015 נהרגו או נפצעו קשה בתאונות במעורבות של משאיות מעל 12 טון 135 איש. בשנת 2014 התרחשו ברחבי הארץ 85 תאונות דרכים קטלניות בהן היתה מעורבות של משאית. המשמעות היא כי 30% מתוך כלל התאונות הקטלניות שהתרחשו בישראל בשנת 2014 היו עם משאיות.
אחד האמצעים להביא להפחתת הנפגעים מהתאונות עם כלי רכב אלה ולשיפור בנתונים מדאיגים אלה, הוא שיפור הכשרתם וידיעותיהם של הנהגים, ולכך מכוונת הצעת חוק זו.
על פי התיקון לחוק, מוצע לראות ברכב כבד, שמשקלו הכולל המותר עולה על 12,000 ק"ג ובאוטובוסים שאינם אוטובוסים זעירים, כרכב מקצועי. נוהגים חדשים בכלי רכב אלה יחויבו, לאחר שהשלימו את הליך קבלת רישיון הנהיגה, לעמוד בתוכנית התנסות בליווי חונך, שפרטיה ייקבעו בתקנות.
כן תיבחן האפשרות לממן בהיקף מוגבל את עלות ההתנסות של הנוהגים החדשים ברכב מקצועי לפי חוק זה.
לדברי יו"ר מועצת המובילים והמסיעים גבי בן הרוש, אחד הגורמים העיקריים לתאונות הדרכים שבו מעורב רכב כבד הוא חוסר בהכשרה מתאימה. כך, למשל, מורי הנהיגה מלמדים נהיגה בלבד, אולם מדובר באנשים ללא ידע וניסיון בנהיגה מעשית ברכב כבד ובהשלכות שלה.
בנוגע למימון מלווה לאחר קבלת הרישיון אמר בן הרוש כי המדינה משלמת 12 מיליארד שקל בשנה לנפגעי תאונות דרכים, על כן היא יכולה לממן עלות מלווה לנהגי רכב כבד חדשים, כמו שנהג חדש ברכב חייב במלווה למשך תקופה של מספר חודשים לאחר קבלת הרישיון.