בוטלה הדרישה לשימוש בעריסה ייעודית בהובלת גלילי פלדה

משרד התחבורה הודיע כי הדרישה להובלת גלילי פלדה בעריסה ייעודית המאובטחת לרכב המוביל באמצעות התקני חיבור סובב מבוטלת. מועצת המובילים: ״הדרישה להשתמש בעריסה ייעודית להובלת גלילי פלדה יצרה כאוס


10:44 ,18.12.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר שתיקון התקנה נכנס לתוקפו, פנו למשרד התחבורה בעלי עניין בשוק ההובלה והמתכות, בבקשה לבטל את ההחמרה שנקבעה בתיקון התקנות ביחס להובלת גלילי פלדה, ולהחיל על הובלת גלילי פלדה את ההסדר הקבוע בהוראות תקן אבטחת מטענים, זאת כיוון שהשימוש בעריסות ייעודיות לצורך הובלת גלילי פלדה, אינו מאפשר ביצוע הובלה בשני כיווני הנסיעה, כאשר הרכבים המובילים את גלילי הפלדה, אינם יכולים להעמיס מטענים אחרים בגלל העריסה הייעודית וכך נוצר מצב בו המובילים נדרשים לנסיעות כפולות, מה שמביא להגדלת מספר נסיעות רכבי ההובלה, הגדלת הצפיפות בכבישים והכפלה של עלויות הובלת גלילי הפלדה לכל יצרני המתכת בישראל, תוך פגיעה משמעותית בענף.

 

לאחר שמשרד התחבורה בחן את הטענות וקיים פגישות עם נציגי לשכת המסחר ונציגי מועצת המובילים, במסגרתן גובשו וסוכמו הפתרונות המקצועיים להובלת גלילי פלדה בהתאם לדרישות תקן אבטחת מטענים, תוך שמירה מלאה על בטיחות ההובלה, הוחלט לבטל את הדרישה לשימוש בעריסה ייעודית בהובלת גלילי פלדה ולהסתפק בהוראת תקן אבטחת מטענים.

 

ממועצת המובילים נמסר כי ״כל נושא תקנה 85 המתייחסת לתקן ריתום מטענים הוא יוזמה של מועצת המובילים, ולאחר שמכון התקנים הכין את התקן, גבי בן הרוש, יו״ר המועצה הכין בשיתוף הרלב״ד חוברת הדרכה וסרטוני הדרכה שילוו את התקן ואף העביר הדרכות לנהגים ולשוטרים בנושא. אולם משרד התחבורה עשה חצי עבודה ועל כך אנו מתריעים בפניהם כבר זמן רב - מצד אחד אימצו את התקן האירופאי, אבל מצד שני התקן האירופאי מדבר על מתקן אחיד לכולם וורסטילי ולכך משרד התחבורה לא התייחס.

 

״הדרישה להשתמש בעריסה ייעודית להובלת גלילי פלדה יצרה כאוס, כיוון שהיא היתה מעורפלת והביאה למצב בו כל אחד יכול לבנות עריסה לפי מה שנראה לו, התקנה לא כללה הגדרה של סוג העריסה. עם זאת, אנו לא בעד לחזור למה שהיה כי זה סיכן את חיי נהגים ואת ציבור משתמשי הכביש. מועצת המובילים מבקשת לעשות עיגון שייתן מענה בטיחותי גם לנהג וגם ליציבות הרכב, כזה שיהיה אחיד לכולם ושייתן אפשרות לשימוש ורסטילי, כלומר שהנהג יוכל לפרק אותו נהג לאחר גמר ביצוע ההובלה, מה שיאפשר לו להוביל בחזור מטענים אחרים.

 

״הנוהל הישן של הובלה בעצים הוא מסוכן ובמבחן התוצאה נהרגו אנשים בדרך והמטען נשמט ואין לנו שום כוונה לחזור למה שהיה. ישבנו לאחרונה עם משרד התחבורה, הטכניון, התאחדות התעשיינים והיצרנים והכנו אב טיפוס של המתקן שכמובן יהיה כפוף לאישורי מעבדה. אנו מקווים כי לאחר שאב הטיפוס יאושר, התקנה תכלול החרגה חדשה לשימוש במתקן שאושר לצורך הובלת גלילי פלדה״.