לטענת בן הרוש 9 שנים אחרי המלצת בית המשפט העליון לשנות את התקנה משרדי הממשלה עדיין ממאנים להוציא תוכניות לטובת הקמת אזורי חנייה ומנוחה לכלי רכב כבדים
יו"ר התאחדות בעלי מפעלי הובלה, גבי בן הרוש, פנה השבוע במכתב למר מני מזוז, היועץ המשפטי לממשלה, ואל מר יעקב נאמן, שר המשפטים בנושא תקנות שעות עבודה ומנוחה – נהגי רכב כבד ורכב ציבורי.
לטענת בן הרוש, קיימת בנושא זה זילות בית המשפט שכן בית המשפט העליון קבע כבר בשנת 1999 כי "מן הראוי לנסח את התקנה הנ"ל בצורה יותר ברורה". בית המשפט העליון נימק את הדברים בכך "כדי להסיר מכשול בפני הנוהגים באוטובוסים ובכלי רכב כבדים אחרים".
יש לציין כי מאז הוקמה ועדה לבחינת הסוגיה אשר המליצה בפני שר התחבורה על שורה של תיקונים העונים על דרישת בית המשפט, וזאת תחת בחינה מקצועית של מכלול ההיבטים הנוגעים לכשרות הנהג. בין התיקונים הבולטים היתה המלצה להקים אזור חנייה ומנוחה לרכב כבד.
לדברי בן הרוש, על אף כל התיקונים ועבודת הצוות המאומצת שנעשתה בדבר – כיום, 9 שנים לאחר דברי בית המשפט העליון – המשטרה עדיין אוכפת את התקנה הישנה שכן התקנה החדשה טרם אושרה.
בן הרוש מציין עם זאת כי במציאות הקיימת במדינת ישראל כיום ובה לא קיים אזור חנייה ומנוחה לרכב כבד אין אפשרות לקיים את התקנה המתוקנת. לדבריו, מועצת המובילים ביקשה להכריז על אזורי חנייה ומנוחה כפרויקט לאומי, וזאת על מנת להבטיח הליכי רישוי מהירים בוועדת התכנון.
לדברי בן הרוש, על אף הבטחות להגשת תוכנית בתוך שלושה חודשים דבר לא קרה מאז וכי לא ניתן להגדיר את המצב אלא כ"זילות בית המשפט".
בן הרוש ביקש את התערבותו העניינית והדחופה של היועץ המשפטי לממשלה לשם שינוי החקיקה, וזאת בהתאם לרוח פסיקת בית המשפט העליון.
בן הרוש ליועץ המשפטי לממשלה: שינוי תקנות שעות עבודה ומנוחה - זילות בית המשפט
לטענת בן הרוש 9 שנים אחרי המלצת בית המשפט העליון לשנות את התקנה משרדי הממשלה עדיין ממאנים להוציא תוכניות לטובת הקמת אזורי חנייה ומנוחה לכלי רכב כבדים
00:00 ,28.05.2009
עשוי לעניין אותך
צים מוסיפה פקידה באשדוד בקו הישיר מ/אל המזרח הרחוק
מזכ"ל ארגון המכס העולמי ביקר בישראל
סיוע אמריקאי להעלת דירוג הבטיחות של התעופה בישראל
מסוף המכולות בעקבה: גידול בטעינה ופריקה של מכולות הביא לתלונות על עיכובים
סגיס: ב-15 השנים הקרובות אין צורך בבניית רציפי מכולות חדשים
שר התחבורה: רפורמה בענף הרכב לייבוא מקביל בתוך 6 חודשים