דירקטוריון חברת דואר ישראל אישר את הדו״חות הכספיים של החברה לשנת 2018. תוצאות החברה מצביעות על המשך צמיחה בתחום הסחר המקוון, אשר מפצה על הירידה המתמשכת בהכנסות מתחום הדואר המסורתי, כחלק ממגמה כלל עולמית. החברה מדווחת על גידול קל בהכנסות מול שנה קודמת, על אף המשך הירידה בהכנסות משירותי הדואר הפנים ארציים, וכן על גידול ברווח הנקי וב-EBITDA, הנובעים ממהלכי התייעלות בתהליכי עבודה, בעלות העבודה, ובתחום הנדל״ן.
סך ההכנסות של דואר ישראל גדל בשנת 2018 ועמד על כ-1.838 מיליארד שקל, לעומת כ-1.807 מיליארד שקל בשנת 2017 – גידול של 1.7%.
הרווח הנקי של דואר ישראל בשנת 2018 עמד על 17.5 מיליון שקל, לעומת 12.7 מיליון שקל בשנת 2017 – גידול של 37.8%. עיקר הגידול ברווח הנקי נבע מהתייעלות תהליכית וצמצום שטחי נדל״ן, וזאת כחלק מאסטרטגית החברה למימון פעילויות עתידיות ולשיפור השירות במהלך השנה.
הרווח התפעולי עמד בשנת 2018 על כ-47.2 מיליון שקל, לעומת כ-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הEBITDA- עמד על 164 מיליון שקל בשנת 2018, מול 151 מיליון שקל בשנת 2017. שיעור ה- EBITDA מההכנסות עמד על 8.9%, לעומת 8.3% ב-2017.
חזי צאיג, יו״ר דירקטוריון דואר ישראל, מסר: ״בשנת 2018 השלמנו את תוכנית ההבראה הארבע שנתית, אשר באה לידי ביטוי בתהליך פרישה מורכב של כ-1,400 עובדים, ובתוכנית התייעלות מסיבית, בה עמדה החברה בהצלחה, בשיתוף הנהלת החברה, ארגון העובדים, ההסתדרות והאוצר. בשנה זו אישרנו את התכנית האסטרטגית של חברת הדואר, שמיפתה את מנועי הצמיחה העתידיים של החברה והגדירה מבנה ארגוני, התומך ביעדים העסקיים. כמו כן המשכנו בביצוע מהלכים לשיפור השירות, לרבות פתיחת מרכזי מסירת חבילות נוספים מחוץ לדואר והמשך השקעות בטכנולוגיות ובשירותים״.
״לראייה״, אומר צאיג, ״חל שיפור משמעותי במדדי השירות, בהם צמצום זמני ההמתנה ביחידות הדואר וייעול תהליך מסירת החבילות. השלמת תוכנית ההבראה והאסטרטגיה העסקית סללו את הדרך להפרטת חברת הדואר, ואנו נערכים בימים אלה לתהליך זה. אני מאמין כי מימוש התכניות העסקיות של החברה בשנים הקרובות ירחיב את פעילותנו לתחומי עיסוק נוספים ויגשים את מטרתנו להיות חברת הלוגיסטיקה והקמעונאות המובילה בישראל, עם צמיחה משמעותית בהכנסות וברווחיות החברה לאורך זמן״.
השקענו כ-150 מיליון שקל בטכנולוגיות ובמיחשוב, במרכז הסחר המקוון במודיעין, במערך התחבורה והלוגיסטיקה, בפיתוח מערכות CRM לשיפור השירות במוקד החברה, ברכישת מצלמות מתקדמות לסריקת החבילות במרכז המיון במודיעין, וברכישת מדפסות מתקדמות לדוורים
דני גולדשטיין, מנכ״ל דואר ישראל
דני גולדשטיין, מנכ״ל דואר ישראל, ציין ״שנת 2018 עמדה בסימן גיבוש הכיוון האסטרטגי של דואר ישראל, תוך מיקוד במנועי הצמיחה העתידיים - תחום הסחר, מערך הריטייל ובנק הדואר, וזאת לצד השלמת תכנית ההתייעלות והמשך ביצוע מהלכים לשיפור השירות. על מנת לתמוך בגידול העצום בתחום הסחר הקמעונאי, השקענו כ-150 מיליון שקל בטכנולוגיות ובמיחשוב, במרכז הסחר המקוון במודיעין, במערך התחבורה והלוגיסטיקה, בפיתוח מערכות CRM לשיפור השירות במוקד החברה, ברכישת מצלמות מתקדמות לסריקת החבילות במרכז המיון במודיעין, וברכישת מדפסות מתקדמות לדוורים. מהלכים אלו שיפרו משמעותית את תהליכי התפעול, המיון והמסירה, ואיפשרו לנו למסור השנה 65 מיליון חבילות, כמות כפולה מהיקף החבילות שמסרנו לפני ארבע שנים״.
״השנה״, ציין גולדשטיין, ״המשכנו לפתוח מרכזי מסירת חבילות ומרכזי דוורים אזוריים ברחבי הארץ לשיפור חלוקת דברי הדואר והחבילות, כאשר נכון לסוף 2018 היו לדואר מעל 1,200 נקודות מסירת חבילות ברחבי הארץ, מתוכן 580 מרכזי מסירת חבילות בשיתוף עסקים קטנים ובינוניים״.