יו״ר איגוד הטקסטיל, רמזי גבאי, תקף את ההחלטה של שר האוצר לחתום על תכנית ״נטו הוזלות״ בשל פגיעתה הישירה בתעשיית הטקסטיל הישראלית.
לדברי רמזי ״התכנית ׳נטו הוזלות׳, היא ׳נטו הרס׳ של תעשיית הטקסטיל הישראלית. ויתור הממשלה על 400 מיליון שקל הכנסות ממכסי הטקסטיל, הוא בזבוז מוחלט של כספים שיכלו להגיע לציבור, כי כל הכסף הזה ילך רובו ככולו היישר לכיס התפוח ממילא של היבואנים. הרי יבואן שמוכר חולצה ב-70 שקל, לא ימכור אותה בשקל ועשרים פחות בגלל הפחתת המכסים. לעומת זאת, בצד השני של המתרס, הפגיעה בתעשיית הטקסטיל הישראלית תהיה קטסטרופלית, לא פחות. הפחתת המכסים תעמיד בסכנה ממשית את מקום העבודה של מאות עובדים בתעשיית הטקסטיל, אשר רובם ככולם מגיעים מערי הפריפריה והכפרים הדרוזים, מקומות שבהם גם כך אין הרבה אלטרנטיבות תעסוקתיות״.
רמזי המשיך וציין כי מי שייפגע בעיקר מהמהלך הן עובדות הטקסטיל הדרוזיות. ״מפעלי הטקסטיל מעסיקים ברובם מאות נשים דרוזיות, והן אלו שייפגעו ראשונות במידה ומפעלים אלו ייסגרו כתוצאה מהפחתת מכסי הטקסטיל. לנשים הללו אין את הגנת ההסתדרות ואין לוביסטים בכנסת, ונראה כי הממשלה החליטה להפקיר אותן לגורלן ולהשליך אותן היישר לסטטיסטיקה של מעגלי העוני, אך ורק כדי לקבל עוד כותרות על ׳הוזלות׳ בעיתון״.
מהתאחדות התעשיינים נמסר כי ענף הטקסטיל והאופנה בישראל מגלגל כ-7.15 מיליארד שקל בשנה, היצוא עומד על כ-800 מיליון דקל בשנה, ומספר המועסקים בענף נאמד בכ- 11.5 אלף עובדים. תחומי הפעילות העיקריים בענף הם: ייצור טקסטיל לבית כגון מצעים, שמיכות, שטיחים, חבלים, מטליות ועוד; ייצור בדים לא ארוגים כגון מגבונים, מוצרי היגיינה, בדים לטיטולים; ייצור אופנה כגון הלבשת נשים, גברים וילדים; וייצור טקסטיל ביטחוני- כל פריטי הלבוש: מדים, מעילים, כובעים , אפודים, קיטבגים, אוהלים, רשתות הסוואה ועוד.