קבוצה של סנאטורים אמריקאים משתי המפלגות הביעה ביום שלישי דאגה מהשפעתה של סין על תעלת פנמה, שהנשיא דונלד טראמפ ציין כי ארצות הברית תיקח בחזרה. ״חברות סיניות בונות גשר על פני התעלה - בקצב איטי שייקח כמעט עשור - ושולטות בנמלי מכולות משני קצות התעלה״, אמר יו״ר ועדת המסחר של הסנאט, טד קרוז, בשימוע על תפקידה של התעלה בסחר והביטחון הלאומי בארה״ב.
״הגשר שהושלם חלקית נותן לסין את היכולת לחסום את התעלה ללא אזהרה, והנמלים מעניקים לסין עמדות תצפית מוכנות לתזמן את הפעולה הזו. מצב זה מהווה סיכונים חריפים לביטחון הלאומי של ארה״ב״, הוסיף.
יותר מ-40% מתעבורת המכולות בארה״ב, בשווי של כ-270 מיליארד דולר בשנה, עוברת את תעלת פנמה, ומהווה למעלה משני שליש מכלי השיט העוברים מדי יום בנתיב המים השני העמוס ביותר בעולם.
יו״ר הוועדה הימית הפדרלית, לואי סולה, אמר כי הסוכנות ״תמשיך לעקוב אחר נוהלי התמחור של התעלה ולשקול ביקורות רחבות על המגזר הימי של פנמה״, וכי היא יכולה להטיל קנסות והגבלות על ספינות בדגל פנמה הנכנסות לנמלי ארה״ב.
הסנאטורית מריה קנטוול, הדמוקרטית הבכירה בוועדה, אמרה כי ארה״ב ופנמה צריכות לעבוד ״יחד כדי להגביר את תשתית הנמל והתעלה כדי להוזיל עלויות ולהבטיח את אמינות התעלה״.
היא ביקשה תדרוך מסווג לוועדה על איומי יריב זר על התעלה ומתכננת לקחת קבוצת סנאטורים לתעלה בהמשך השנה. ״אני מודאג מהנמלים בבעלות סינית בפנמה ומהקרבה שלהם לתעלה״, אמר קנטוול.
טראמפ לא מסר פרטים מתי או כיצד הוא מתכוון להחזיר את התעלה, שהיא השטח הריבוני של בעל ברית. הוא סירב לשלול שימוש בכוח צבאי, ועורר ביקורת מחבריה ואויביה של וושינגטון אמריקה הלטינית כאחד.
נשיא פנמה, חוסה ראול מולינו, אמר בשבוע שעבר כי פנמה ניהלה את התעלה באחריות לטובת הסחר העולמי, כולל עבור ארה״ב, וכי היא ״היתה ותמשיך להיות בבעלות פנמה״.