משרד התחבורה: לא יבוצעו טסטים לנבחנים שלא יציגו תו ירוק בתוקף

גורמי משרד התחבורה, ובראשם מנכ״לית המשרד פועלים לקידום תיקון התקנות כך שאלה יחייבו החלת ״תו ירוק״ כתנאי לביצוע בחינות נהיגה מעשיות. על פי הנחייה של ההסתדרות לא יבוצעו מבחני נהיגה מעשיים (טסטים) לנבחנים שלא יציגו תו ירוק


08:28 ,30.09.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

בהנחיית שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח״כ מרב מיכאלי, פועלים מזה מספר שבועות גורמי המשרד, ובראשם מנכ״לית המשרד, מיכל פרנק, לקידום תיקון התקנות כך שאלה יחייבו החלת ״תו ירוק״ כתנאי לביצוע בחינות נהיגה מעשיות. המהלך מקודם בין היתר מול משרד הבריאות וממתין להסכמת משרד המשפטים כדי לצאת לדרך.

 

השרה והמשרד יזמו את המהלך על מנת לשמור בראש ובראשונה על בטחונם של הבוחנים והבוחנות, שגילם הממוצע עומד על 55, ושסביבת עבודתם הינה בחלל סגור ועם תחלופת נבחנים גבוהה. בנוסף, המהלך יבטיח את המשך רציפות השירות לציבור הנבחנים והנבחנות. ראוי לציין כי עד שלא תושלם עבודת המטה בנושא אין מקום לפעול בניגוד לחוק.

 

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח״כ מרב מיכאלי: החלת תו ירוק בטסטים היא צעד הכרחי, מתבקש ופשוט. המתווה שאנחנו מציעות אינו פוגע בנבחנות ובנבחנים שיכולים להיערך עם תו ירוק למבחן מבעוד מועד, ומגן על בריאותם של הבוחנות והבוחנים, וכן מאפשר המשך תפעול רציף של מערך הבחינות המעשיות. אני בטוחה ששותפיי לממשלה מבינים כי אי אפשר לדחות יותר את המהלך הזה והוא חייב להיכנס לתוקף בהקדם האפשרי.

 

נציין כי על פי הנחייה של ההסתדרות לא יבוצעו מבחני נהיגה מעשיים (טסטים) לנבחנים שלא יציגו תו ירוק בתוקף או אישור בדיקת קורונה שלילית בתוקף. בוחני הנהיגה חוששים לבריאותם בשל הישיבה הצפופה ברכב סגור, במשך שעות ארוכות מדי יום, מול נבחנים רבים, בהם בני נוער. מדובר ברמת סיכון גבוהה להיחשפות לנגיף הקורונה, אשר עד כה לא נמצא לה פתרון שיגן על הבוחנים.

 

במכתב שהוציא לאחרונה איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, להנהלות החברות מילגם וטלדור, שמבצעות מבחני נהיגה בכל הארץ, נכתב: ״עקב סירובכם המתמשך לדאוג לשלומם ובריאותם של  בוחני הנהיגה, הרינו להודיעכם כי החל מיום שני, ה-27.9.21, בוחני הנהיגה יעלו לרכב הבחינה אך ורק נבחנים/כל אדם אחר - שהינם בעל תו ירוק בתוקף כדין, או בעלי בדיקת קורונה שלילית(pcr)  בתוקף של עד 72 שעות״.