תעשיית המזון עוברת עינוי דין

לדברי מנכ"ל התאחדות התעשיינים אמיר חייק, הממשלה צריכה לפעול להגדלת כושר התחרות על ידי הורדת העלויות, הפחתת הרגולציה והפסקת התחזקות השקל


00:00 ,10.12.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

"מאז ועדת טרכטנברג, תעשיית המזון בישראל עוברת עינוי דין. הממשלה הקודמת הצביעה על התעשיינים כבעיה שיש לטפל בה, במקום לראות בה פתרון ואמצעי להובלת המשק לצמיחה ויצירה של מקומות עבודה חדשים".

כך אמר אתמול (ב') מנכ"ל התאחדות התעשיינים אמיר חייק בוועדת הכלכלה של הכנסת, שעסקה בנושא קידום התחרות בשוק המזון.

חייק הוסיף כי התעשייה היא לא נגד תחרות, אלא ההפך.

מחירי המזון, אמר, עלו בין השאר כתוצאה מעלייה בתשומות התעשייה: התשומות החקלאיות עלו בסדרי גודל של מעל 40%, מחיר המטרה לחלב עלה בכ-30%, לעומת כ-20% בממוצע באירופה, שכר המינימום עלה בכ- 30%, תעריפי המים עלו בכ-220% ועוד.

חייק סיכם את דבריו בכך שקרא לממשלה לפעול להגדלת כושר התחרות של התעשייה הישראלית באמצעות הורדת העלויות הגבוהות, הפחתת נטל הרגולציה ונקיטת פעולות להפסקת התחזקות השקל אל מול הדולר.