בניגוד לטענת שר התחבורה, מאיר שטרית דווקא תמרוץ הקמת המפעלים בפריפריה במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, הביא להעסקתם של עשרות אלפי עובדים בתעשייה באזורים אלו. כך טוען שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים.
ברוש מציין, כי מבדיקה שערכו כלכלני התאחדות התעשיינים מתברר, כי עובדי התעשייה מהווים כ- 30% מכלל המועסקים ביישובי הפיתוח בפריפריה, בצפון ובדרום הארץ, בהשוואה ל-16% בלבד בממוצע הארצי.
המשמעות היא, אומר ברוש,שאחוז המועסקים הגבוה בתעשייה לעומת הממוצע הארצי - פער של כ- 15% - מוכיח את ההצלחה של החוק המעניק פיזור תעסוקה קבועה ויציבה.
ברוש הדגיש, כי החוק לעידוד השקעות הון מתמרץ משקיעים מהארץ ומחו"ל להשקיע השקעות יציבות וארוכות טווח בארץ, במקום במדינות רבות באירופה, שם התנאים אטרקטיבים הרבה יותר והמדינות נחשבות לפחות מסוכנות להשקעה.
נשיא התאחדות התעשיינים ציין עוד, כי חיזוקם של תנאים אטרקטיביים למשקיעים בישראל הינו בעל חשיבות, על רקע מגמה המונהגת בשנים האחרונות להגדלת התמריצים למשקיעים במדינות מזרח אירופה.
שרגא ברוש: הקמת המפעלים בפריפריה הביא להעסקתם של עשרות אלפי עובדי תעשייה
בניגוד לטענת שר התחבורה, מאיר שטרית דווקא תמרוץ הקמת המפעלים בפריפריה במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, הביא להעסקתם של עשרות אלפי עובדים בתעשייה באזורים אלו. כך טוען שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים
00:00 ,29.11.2005
עשוי לעניין אותך
מועצת המובילים תפעיל מנגנון שיפקח על אכיפת החוק המתוקן לשרותי הובלה
תיקון להצעת חוק שירותי הובלה בנושא אחריות שילוחית עבר בקריאה שנייה ושלישית
שרגא ברוש: מצב היצוא ממשיך להדאיג
התאחדות התעשיינים הגישה למרכז ההשקעות שורת הצעות לייעול פעילות המרכז
יורם בליזובסקי: גידול של 38.5% במספר פורשי צה"ל שנקלטו בתעשיית ההייטק.
התעשיינים: הקדמת הבחירות תשפיע על הצמיחה ב- 2006