שר הכלכלה והתעשייה מר אלי כהן נפגש לאחרונה עם שר הכלכלה והאוצר הצרפתי, ברונו לה-מאר (Bruno Le Maire) ודן עמו בדרכים השונות לחיזוק היחסים הכלכליים בין המדינות. זוהי פגישתם השנייה של השניים, לאחר שהפגישה הקודמת נערכה בישראל לפני מספר חודשים.
השרים סיכמו על כנס חדשנות משותף למדינות שיעסוק בתחבורה חכמה ושילוב בין חברות צרפתיות מובילות כדוגמת רנו, ניסאן ופג׳ו עם למעלה מ-100 חברות ישראליות המפתחות פתרונות לתחום
הרפורמה שקידם משרד הכלכלה ואושרה השבוע למעבר לתקינה בינלאומית, תסייע בכניסתן של רשתות קמעונאיות נוספות לישראל. לאחר כניסתה המוצלחת של דקטלון לישראל הועלתה אפשרות לכניסת רשתות צרכנות צרפתיות מענפים נוספים.
השר כהן הביע את שביעות רצונו משיתוף הפעולה הפורה בין הממשלות והמשרדים שבהובלתם וכן מהסקרנות הגוברת של הסקטור הפרטי בצרפת בשוק הישראלי. השר כהן מסר: ״אנו שמחים מאוד לראות העניין הרב שמוצא הסקטור העסקי הצרפתי בישראל. אנו עדים לביקורים תכופים של משלחות עסקיות וממשלתיות המגיעות מצרפת ומבקשות ללמוד ולהיחשף לאקו-סיסטם הייחודי של החדשנות שישראל מציעה. אנחנו מזמינים חברות נוספות להגיע ולהיחשף להזדמנויות הרבות המצויות בישראל. שוחחתי עם מקבילי על המשך שיתוף הפעולה בין ישראל לצרפת ועל כך שהייצוא הישראלי לצרפת גדל ב-30% במהלך שנת 2017. הנתון הזה לבדו מייצר בישראל עשרות משרות ומחזק את הכלכלה הישראלית. נמשיך בחיזוק הייצוא והתעשייה הישראלית גם בשנת 2018״.
במהלך פגישתם הקודמת של השניים הסכימו שני השרים על הקמת צוות משימה משותף שיעסוק בקידום וחיזוק היחסים בין שתי המדינות בסקטורים שונים בדגש על חדשנות ומו״פ, השקעות וסחר. השר מסר כי מערכת היחסים הכלכלית בין המדינות היא חזקה ויציבה, אך ישנו פוטנציאל גידול נוסף בתחומי החדשנות, הסחר וההשקעות. פעילות צוות המשימה מתקיימת על רקע קיומן של חגיגות 70 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל וצרפת ותחילתה של ״שנת הצטלבות״ ישראל-צרפת, שנה במהלכה יתקיימו אירועים כלכליים שונים בשתי המדינות במטרה לקדם ולחזק את מערכת היחסים ההדדית.
לפני מספר חודשים נכנסה רשת ציוד הספורט הצרפתית דקטלון לשוק הישראלי ופתחה חנות ראשונה בארץ. בהקשר זה ציין השר כי: ״אנו מפיקים לקחים מכניסתה של רשת ציוד הספורט דקטלון לישראל, ואנו מזמינים רשתות נוספות בצרפת ליהנות מכוח הקנייה הישראלי ולפתוח חנויות בישראל״.
הסחר ההדדי בין ישראל וצרפת בשנת 2017 הסתכם בכ-3.3 מיליארד דולר, כאשר סכומי הייבוא והייצוא כמעט זהים. הנתון מהווה עלייה של כ-480 מיליון דולר ביחס לשנת 2016 בה הסתכם הסחר ההדדי בין המדינות בכ-2.87 מיליארד דולר. ענפי הייצוא המרכזיים מישראל לצרפת הם ציוד לתחבורה, מתכות ומכונות. ענפי הייבוא המרכזיים של ישראל מצרפת הם מכונות, מוצרי כימיקלים וציוד לתחבורה. עלייה משמעותית של למעלה מ-30% נרשמה בייצוא הישראלי לצרפת ומקורה בגידול ניכר בייצוא של תוצרת טרייה, מתכות וכלי רכב.
ממשרד הכלכלה נמסר כי הכלכלה הצרפתית היא אחת מעשר הכלכלות הגדולות בעולם עם חברות רב לאומיות מובילות בתחומי התשתיות (אנרגיה, מים, תחבורה ובנייה), אוטומוטיב, ציוד רפואי, רשתות שיווק ועוד. צרפת היא אחת משותפות הסחר החשובות של ישראל באירופה והיחסים הכלכליים עמה רחבי היקף ומשמעותיים.