לשכת המסחר והתעשיה חיפה והצפון והמועצה התעשייתית מגדל תפן החליטו לפתוח שלוחה של לשכת המסחר במשרדי המועצה, וזאת על מנת להנגיש את שירותי הלשכה לחברות ולעסקים צפוניים. כך סוכם בביקור של סיגל שאלתיאל-הלוי, ראש המועצה התעשייתית מגדל תפן בלשכת המסחר.
בפגישה עם נשיא לשכת המסחר והתעשיה חיפה והצפון, דוד קסטל, אמרה סיגל שאלתיאל-הלוי, ראש מועצת מגדל תפן, כי שלוחה כזו תהווה כתובת לעסקים הצפוניים ותסייע להם בהתנהלות העסקית על היבטיה השונים ובפתרון בעיות מול הרשויות ומשרדי ממשלה.
בפגישה הועלו גם אפשרויות להגדלת מספר הקורסים וההשתלמויות למנהלים ולעובדים, המתקיימים במכללה העסקית של לשכת המסחר בחיפה, גם בצפון. כיום נערכות פעולות הדרכה על ידי המכללה בשטחי חברות ומפעלים בצפון הארץ, אך יש מקום להרחבה משמעותית של פעילות זו. דובר גם על הצורך בפיתוח השתלמויות מיוחדות לעסקים בחברה הערבית.
ראש המועצה התעשייתית מגדל תפן ציינה עוד כי יש לאתר תקציב הולם לפעילות שתתבצע על ידי לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון לחיזוק עסקים ושירותים עסקיים בצפון, ולליווי שלהם מול הרגולטורים ולניצול תמריצים ופיתוח השתלמויות.
סיגל שאלתיאל-הלוי כיהנה בעבר כמנכ״לית המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. ״על סמך הידע והניסיון שלי בשטח, אני משוכנעת שצעד כזה ימנף את ההתפתחות הכלכלית בגליל ובצפון״, ציינה.
ביקורה של ראש המועצה התעשייתית מגדל תפן בלשכת המסחר הוא צעד נוסף של שיתופי פעולה בין שני הגופים, במסגרתם כבר נערכים מדי חודש מפגשי פורום מנהלים בתפן, ולפני חודשים אחדים אף ערכה לשכת המסחר כנס כלכלי של אנשי עסקים ומנהלים בתפן.