שוחררו מפקוח מחירים שורה של מוצרים

אתמול שוחררו מפקוח מחירים שורה של מוצרים שהשינויים שחלו במשק בשנים האחרונות איפשרו את ביטול הפיקוח עליהם. מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת, אהוד אולמרט ושר האוצר חתמו על הצו להסרת הפקוח


00:00 ,02.08.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

שוחררו מפקוח מחירים שורה של מוצרים שהשינויים שחלו במשק בשנים האחרונות אפשרו את ביטול הפיקוח עליהם
 
אתמול שוחררו מפקוח מחירים שורה של מוצרים שהשינויים שחלו במשק בשנים האחרונות איפשרו את ביטול הפיקוח עליהם. מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת, אהוד אולמרט ושר האוצר חתמו על הצו להסרת הפקוח.
 
להלן המוצרים והנימוקים להסרה מפקוח:
 
פורמלין - פורמלין מיוצר ממתנול ע"י חברת דור כימיקלים. כשליש מהתפוקה משמש לצרכים פנימיים של דור. למעלה משליש נמכר ללקוח עיקרי. כל היתר, כמות שפוחתת בשנים האחרונות , נמכרת לגורמים אחרים בתחרות עם יבוא שחלקו במכירות הוא כ – 70% .
 
מכון הנפט- התחום הנתון בפיקוח דהיינו בדיקות התאמה לתקן של מוצרי דלק. נתח השוק של המכון הינו פחות מ 30%. קיימים מתחרים רבים למכון הנפט.
 
קופסאות פח ופחיות משקה - קופסאות פח מיוצרות בארץ על ידי חברות "קניאל תעשיות אריזות בע"מ" מפתח תקווה, ובחברת "לגין בע"מ" מקיבוץ יגור , ובשתי חברות נוספות קטנות בהן מיצרות רק קופסאות פח מיוחדות - חברת "אילרלי עיבוד פח בע"מ" ממפרץ חיפה וחברת "רב פח" מיבנה. כ-10%-9% מהשוק של קופסאות פח מסופקות ממקורות היבוא. משתמשי תעשיות קופסאות פח הם תעשיות המזון ותעשיית הכימיה .קיימת תחרות חריפה בין חברות "קניאל" ו"לגין" בינן ובין עצמן ולאחרונה גם תחרות בין קופסאות פח תוצרת הארץ והקופסאות מהיבוא שחלקן בשוק נמצא במגמה של עליה. לפחיות למשקאות מתוצרת קניאל מספר תחליפים שהם בקבוקים מזכוכית או מפלסטיק, או מיכלים מקרטון .
 
מחברות - המחברות 16 ו-40 דף בכריכה חומה הנמצאות בפיקוח והמיוצרות ע"י דפרון, מיוצרות בהיקף מצומצם. מחיריהם לא הועלו מזה כ – 10 שנים בשל התחרות הקיימת בשוק, בעיקר מיבוא.
 
חרסית - המפעל נגב מינרלים תעשייתיים שעיבד ויצר חרסיות במכתש רמון, נסגר בשנת 2001. זאת בעקבות שינויים שחלו בענף.