שאול קוברינסקי: יש לבצע תיקונים אמיצים בחוק ההגבלים העסקיים

התעשיינים הגישו הסתייגויות לחידוש פטורי הסוג, בהם: אדם בעל "זכות בתאגיד" יהיה רק בעל עניין ולא כל בעל מניה, "אדם קשור" יהיה בעל 30% באמצעי השליטה ולא בעל 20%


00:00 ,01.03.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

התעשיינים הגישו הסתייגויות לחידוש פטורי הסוג, בהם: אדם בעל "זכות בתאגיד" יהיה רק בעל עניין ולא כל בעל מניה, "אדם קשור" יהיה בעל 30% באמצעי השליטה ולא בעל 20%
 
יש לבצע מספר תיקונים אמיצים בחוק ההגבלים העסקיים על מנת להתאימו למציאות המשתנה. במסגרת זו, יש לייעל את השימוש בפטורי סוג תוך הגברת הוודאות העסקית. כך טוען שאול קוברינסקי, יו"ר הוועדה להגבלים עסקיים בהתאחדות התעשיינים. התאחדות התעשיינים הגישה לממונה על ההגבלים העסקיים, הגב' רונית קן, שורה של הסתייגויות לטיוטת פטורי הסוג, כפי שפורסמה לעיון והערות הציבור. 
 
פטור סוג הנו פטור שניתן בחוק מהצורך לפנות לרשות המוסמכת בבקשה לקבל פטור או אישור. המטרה במיסוד פטורי סוג היא יצירת מערך פטורים לסוגי עסקאות מועילות ומקובלות, שכוללות הגבלות תחרות לגיטימית, אשר אין בהן להקים סכנה ממשית לתחרות.
 
ההסתייגויות הועברו באמצעות עורכי הדין אלדד כורש ורונית פרל ממשרד עוה"ד עמית, פולק, מטלון ושות'.
 
כך למשל ממליצה התאחדות התעשיינים: להגדיר את המונחים "שוק מוצר" ו"שוק רלוונטי" שכן בהיעדר שוק מוגדר לפעילות, לא ניתן לקבוע מי הם השחקנים הרלוונטיים, חלקם בשוק או את יחסי הכוחות ביניהם. בתוך כך יש לשים דגש על יצירת כללים ברורים ופשוטים כדי לאפשר לגורמי המשק לפעול בחופשיות, כאשר האיום הפלילי אינו מרחף תמידית מעל ראשם.
 
לקבוע כי "אדם קשור" יהיה רק בעל מונופולין אשר יש לו את היכולת לכוון את פעילות התאגיד. לשם כך  מציעה התאחדות התעשיינים כי החזקה של 30% באמצעי השליטה מצביעה על יכולת זו ולא לפי 20% כפי שהציעה הרשות להגבלים עסקיים.
 
לצמצם את הגדרת בעל "זכות בתאגיד", כך שלא תכלול כל בעל מניה אלא רק בעל עניין.
 
התאחדות התעשיינים מתנגדת למבחן האובייקטיבי להגדרת "מתחרה בכוח", כמבחן יחיד, כפי שקבעה הרשות להגבלים עסקיים. המבחן שנקבע שעניינו מסוגלות, קרי היכולת לייצר טובין תחליפיים או לספקם באופן מיידי, אינו מהווה תנאי מספיק לדעת התאחדות התעשיינים, שכן קיימים מוצרים רבים בשוק אשר כל
בעל ממון יכול להתחיל לייצרם לרבות בדרך של רכישת פעילות יצרנית קיימת. התאחדות התעשיינים מציעה לקבוע בנוסף גם מבחן סובייקטיבי ל" מתחרה בכוח". קרי, אותו גורם גילה כי בכוונתו לעסוק בתחום המדובר.
 
כן סבורה התאחדות התעשיינים כי אין למנוע הכתבת מחירי מקסימום במכירה כפי שעולה מהכללים לפטורי סוג. לטענת התאחדות התעשיינים פעמים רבות הכתבת מחיר מקסימום הנה לטובת הצרכן ומונעת מרשת השיווק קביעת מרווח גבוה יותר על חשבון הצרכן.
 
התאחדות התעשיינים מציעה לקבוע כי בדיקת "נתח שוק" תעשה במועד כריתת ההסכם בלבד ולא כפי שקבעה הרשות גם "בכל עת לאחר מכן". לטענת התאחדות התעשיינים אין וודאות, או יכולת לחזות את הצפוי במועד מאוחר ממועד כריתת ההסכם.
 
התאחדות התעשיינים מתנגדת לחידוש שקבעה הרשות שנועד לכאורה להתמודד ולצמצם את אי הוודאות בסוגיה של בדיקת נתח שוק. זאת באמצעות תנאי של עליית נתח שוק עד לשיעור 5% למשך שנה, כסביר.
 
קביעת שיעור זה, אומרת התאחדות התעשיינים, הנה שרירותית ונמוכה. בנוסף, לא ברור על שום מה נקבעה תקופה של שנה ומה יקרה לאחריה, לכאורה, פטור הסוג פקע והצדדים להסדר מוחזקים כ"עבריינים".
 
כן מתנגדת התאחדות התעשיינים להצעת הרשות לפיה הארכת הסכמים שלא היתה בכתב,יוצרת חזקה שלא מתקיימים בה התנאים למתן הפטור.
 
התאחדות התעשיינים מציעה לתקן את הכללים שנקבעו בסוגיה של מיזם משותף בין מתחרים שלא בתחום התחרות ולקבוע שגם שווקים מבוזרים בהם יש שחקנים רבים המתחרים ביניהם אך לאף לא אחד מהם יש נתח שוק של 10% - יוכלו ליהנות מפטור הסוג.
 
עוד טוענת התאחדות התעשיינים כי אין לראות במיזם שאינו מכוון לשוק בישראל, כעסק שיש בו סכנה לפגיעה בתחרות בישראל, ולפיכך אין הוא טעון כל אישור או פטור.