ראש משלחת הנציבות האירופית: עד שנת 2010 יוקם אזור סחר חופשי אירופי - ים תיכוני

"נקדם את ההשתתפות של חברות ישראליות במכרזים ממשלתיים ציבוריים של האיחוד האירופי"; טוען: יש מקום להגדיל ההשקעות של הון אירופי בישראל; מגלה: אנו מתכוונים לכונן שיתוף פעולה כלכלי עם ישראל שיכלול הסרת המגבלות על העברת הון, תאום מערכות, תקנים ועוד


00:00 ,20.10.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

"נקדם את ההשתתפות של חברות ישראליות במכרזים ממשלתיים ציבוריים של האיחוד האירופי"; טוען: יש מקום להגדיל ההשקעות של הון אירופי בישראל; מגלה: אנו מתכוונים לכונן שיתוף פעולה כלכלי עם ישראל שיכלול הסרת המגבלות על העברת הון, תאום מערכות, תקנים ועוד.
 
"האיחוד האירופי מתכוון לקדם את ההשתתפות של חברות ישראליות במכרזים ממשלתיים ציבוריים של האיחוד, זאת תוך הסרת המכשולים בנושא התקנים". כך אמר לבטאון התעשיינים, ראש משלחת הנציבות האירופאית למדינת ישראל – השגריר רמירו סיבריאן אוזל.
 
הוא גילה כי בקרוב יתקיים דיאלוג ומשא ומתן בין ישראל לבין האיחוד האירופי בו ידונו בבעיות ובעיכובים שמונעים מחברת ישראליות לגשת למכרזים.
 
הוא הוסיף כי בעייתיות התאמת התקנים קיימת גם בצד הישראלי וגם אצל חברות אירופאיות שנמנעות מלגשת למכרזים בארץ בשל התאמה לדרישות התקנים הישראליים.
 
עוד אמר השגריר לבטאון התאחדות התעשיינים, כי עד שנת 2010 יוקם אזור סחר חופשי אירופי - ים תיכוני, כלומר שבנוסף להסכמי הסחר החופשי שנחתמים בין הדרום לבין האיחוד האירופי – יחתמו גם השותפות הדרומיות על הסכמי סחר חופשי בינן לבין עצמם.
 
השגריר הוסיף כי עד היום שיתוף הפעולה עם ישראל בתחום הכלכלי היה טוב מאוד אך באיחוד האירופי מתכוונים לשפרו באמצעות תוכנית פעולה ולהעלותו לדרגת מצוין.
 
"אנו מתעתדים לכונן שיתוף פעולה כלכלי בתחומים בעלי עניין הדדי", אמר השגריר, "להסיר את המגבלות על העברות הון, לתאם מערכות תקנים שיקלו על שיתופי הפעולה, להביא לדיאלוג עסקי, לחזק את שיתוף הפעולה בשירותים פיננסיים, לקדם שיתוף פעולה אזורי ותעשייתי ועוד".
 
עוד אמר השגריר, כי יש מקום להגדיל את ההשקעה האירופית בישראל. הוא הוסיף, כי בתחום המסחרי מבקש האיחוד האירופי לחזק את הדיאלוג בין ישראל לבין אירופה באמצעות פורומים משותפים.
 
הוא ציין כי פעם בשנה יתכנס פורום שיכלול נציגי סקטורים עסקיים מובילים משני הצדדים ויהווה את הבסיס ליוזמות חדשות.
 
עוד הוסיף שגריר האיחוד האירופי כי התקציב לגבי ישראל יהיה חלק מהרפורמה הפיננסית החדשה במסגרת ה-ENP(מדיניות השכנות האירופית). לדבריו הנציבות האירופית הציעה לכך תקציב של כ-15 מיליארד ארו לשנים 2007 – 2013.
 
בהתייחסו לתוכנית המסגרת השישית לשנים 2002 – 2006 טען השגריר כי האיחוד האירופי מרוצה מההשתתפות של ישראל, כאשר בהיבט הכלכלי בהשוואה למדינות אחרות ניתן לראות החזר כספי טוב יותר לישראל, שמצליחה לכסות את השקעותיה – שהן הסכומים שעליה לשלם כתנאי להצטרפותה.
 
עוד אמר השגריר לבטאון התעשיינים, כי האיחוד האירופי קבע בראש סדר העדיפויות שלו לסייע להתפתחות הכלכלה הפלשתינית ולשיקום היחסים הכלכליים בינה לבין ישראל – וכבר גיבש כמה פרוייקטים כלכליים שייצאו לפועל לאחר ההינתקות.
 
הוא הוסיף כי משימתו של האיחוד היא ליצור יחסים איכותיים ומשופרים עם ישראל בהיבט הפוליטי, הכלכלי והחברתי.
 
עוד מסר שגריר האיחוד האירופי לבטאון התעשיינים כי האיחוד מתכוון גם לפתור את בעיית הקניין הרוחני – שכן לדבריו ישראל יכולה להגן על תחום זה בצורה טובה יותר. לדבריו, באיחוד מאמינים שזהו האינטרס של ישראל כמדינה בעלת הון אנושי ברמה גבוהה ביותר.