קידום נושא קרן המו"פ ישראל-הודו

המדען הראשי של משרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, קידם בשבוע החולף בהודו את ההסכם שנחתם ע"י מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת, אהוד אולמרט, ושר המדע והטכנולוגיה, קפיל סיבל (Kapil Sibal) במאי האחרון, לפיו תוקם קרן מו"פ משותפת – הודו- ישראל


00:00 ,29.08.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

שר המדע והטכנולוגיה ההודי הציע להגדיל את הקרן ל- 25 מליון דולר
 
המדען הראשי של משרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, קידם בשבוע החולף בהודו את ההסכם שנחתם ע"י מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת, אהוד אולמרט, ושר המדע והטכנולוגיה, קפיל סיבל (Kapil Sibal) במאי האחרון, לפיו תוקם קרן מו"פ משותפת – הודו- ישראל.
 
הנספח הכלכלי של משרד התמ"ת בניו- דלהי, מוניר אגבריה, אירגן בשיתוף עם ה- CII, מכון היצוא ההודי סמינר בהשתתפות כ-100 נציגי חברות הודיות גדולות וארגונים כלכליים. במהלך הסמינר הוצגו האפשרויות השונות הגלומות בהסכם וכן יתרונות שיתוף הפעולה במו"פ עם חברות ישראליות.
 
המדען הראשי, ד"ר אלי אופר, הדגיש במהלך נאומו בסמינר כי הקמת הקרן תאפשר שיתוף פעולה פורה בין הודו לישראל בתחום המו"פ התעשייתי וכי ישנו פוטנציאל רב שאינו ממומש ליצירת סינרגיה של ממש לחברות הודיות וישראליות.
 
ד"ר אורה דר, ראש תחום מדעי החיים בלשכת המדען הראשי, ציינה כי אותרו מגוון אפשרויות לשת"פ בתחום הביוטכנולוגיה וביו – ננוטכנולוגיה. חברות הודיות הגדירו נושאים ממוקדים לפרויקטים משותפים עם חברות ישראליות.
 
במהלך הביקור נפגש המדען הראשי עם שר המדע והטכנולוגיה ההודי, קפיל סיבל, שהציע להגדיל בהדרגה את ההון המושקע מצד ממשלת הודו ל- 25 מיליון דולר.
 
יצוין כי עפ"י ההסכם כל צד יעביר לקרן סכום של מיליון דולר בשנה. בפגישה דנו הצדדים גם בהקמת הועדה המשותפת לניהול הקרן ולאשור הפרויקטים וכן בהקמת חמש תתי ועדות מקצועיות משותפות בסקטורים המובילים: ביוטכנולוגיה, חלל, ננוטכנולוגיה, מים ואנרגיות חלופיות, שיתמכו באיתור החברות.
 
עזי המר, סגן המדען הראשי לשת"פ בינלאומי מציין כי הקרן הדו לאומית המוקמת נקראת - India-Israel R&D Cooperation Initiative- IIRDCI. הקרן תופעל מהצד ההודי ע"י ה- Department of Science & Technology (DST)של משרד המדע ההודי ומהצד הישראלי ע"י משרד המדען הראשי. בכל פרויקט חייב להיות לפחות שותף אחד ישראלי ושותף אחד הודי ומימונו המקסימאלי יהיה 50% מסך ההוצאות המאושרות של הפרויקט. לאחר תפעולו של הפרויקט יחזיר כל שותף את חלקו בתמלוגים למשרד הממשלתי הרלבנטי.
 
עוד נפגש המדען הראשי, ד"ר אלי אופר בביקורו, עם ראשי חברות גדולות ומרכזי מחקר ודן עמם באפשרויות השונות להגברת שיתוף הפעולה במו"פ תעשייתי ובשלוב טכנולוגיות ישראליות במוצריהן.
 
בעתיד מתוכננים מפגשים בין חברות ישראליות והודיות במטרה לקדם פרויקטים משותפים בישראל ובהודו.