פורום מנהלי סביבה וקיימות: רותמים את הטכנולוגיה למען הסביבה

הפורום עסק בשילוב טכנולוגיות מתקדמות בעולמות איכות הסביבה והקלינטק ונערך בהשתתפות עשרות מומחי סביבה וטכנולוגיה. עו״ד עידית רייטר: הרגולציה הסביבתית הנוכחית מחייבת כבר היום את התעשייה הישראלית לאמץ תרבות שלIOT ולהצטרף למהפכה התעשייתית הרביעית


10:46 ,10.12.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

פורום מנהלי סביבה וקיימות בניהול קבוצת Aviv AMCG, משרד עורכי הדין  גולדפרב זליגמן ובית הספר ללימודי הסביבה פורטר קיים פורום בנושא IOT של הסביבה. הפורום עסק בשילוב טכנולוגיות מתקדמות בעולמות איכות הסביבה והקלינטק וביתרונות שארגונים מרוויחים מכך. הפורום התקיים ב-Mixer Villa בתל אביב ולקחו בו חלק עשרות מומחי סביבה וטכנולוגיה.

 

את המפגש פתח גיל שאקי, ראש ענף אנרגיה וקלינטק ברשות החדשנות, שפרס את פעילות רשות חדשנות בעולמות הקלינטק ותמיכתם בחברות ישראליות הפועלות בתחום. לאחר מכן מומחי Aviv AMCG ומטריקס הרצו על הדרכים והיתרונות בשילוב טכנולוגיות מתקדמות IOT בעולמות איכות הסביבה, ואבי חדד, מנהל מחלקת הטמעה במערכות מחשוב, עיריית תל אביב, סיפר כיצד ניתן להטמיע ולנצל סנסורים למען ניטור איכות הסביבה.

 

את הפורום סגרו שני פאנלים מעניינים: הראשון עסק בנושא IOT והמהפכה התעשייתית הרביעית, בהובלת עו״ד עידית רייטר, שותפה וראש מחלקת דיני סביבה וקיימות, במשרד גולדפרב זליגמן, ופאנל בנושא פתרונות מתקדמים לטכנולוגיה סביבתית בהשתתפות סטרטאפים ישראלים בתחום ובהובלת קרינה רובינשטיין, מנהלת פיתוח עסקי יחידת הזנק ברשות החדשנות.

 

טל וגנר, סמנכ״ל תכנון וסביבה, קבוצת Aviv AMCG: ״השילוב של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתעשייה הסביבתית והזינוק של חברות העוסקות בקלינטק לא רק תורמות לביסוס ישראל כמעצמה טכנולוגית, אלא פועלים יום וליל על מנת למצוא פתרונות לבעיות הסביבתיות הבוערות ביותר בעולם. המהפכה התעשייתית הרביעית רותמת את הטכנולוגיה למען המאבק הסביבתי ומאפשרת לנטר ולנתח נתונים סביבתיים ולהפיק תובנות שבסופו של דבר ישפרו את חיינו על כדור הארץ״.

 

עו״ד עידית רייטר, משרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן: ״הרגולציה הסביבתית הנוכחית מחייבת כבר היום את התעשייה הישראלית לאמץ תרבות שלIOT  ולהצטרף למהפכה התעשייתית הרביעית. ניתן לראות עליית מדרגה משמעותית בדרישות הרגולטוריות מהמפעלים הבאות לידי ביטוי בדרישות חדשות ואינטגרטיביות המחייבות ניהול נתונים מתקדם, התייעלות בשימוש במשאבים וצמצום צריכת חומרי גלם, מידוד הביצועים הסביבתיים של המפעל ועוד. לא ניתן יהיה לעמוד במלוא הדרישות מבלי להצטרף לעידן האינטרנט של הדברים, בו התהליכים השונים במפעל מתקשרים זה עם זה, על מנת לייעל את תהליכי הייצור ואת השימוש במשאבים״.

 

בתמונה מימין: טל ונגר, סמנכ״ל תכנון וסביבה, קבוצת AVIV AMCG, עו״ד עידית רייטר, משרד עורכי הדין גולדפרב זליגמן, יריב ענבר, מנהל תחום חדשנות תעשייתית בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, פרופ׳ יואב יאיר, דיקן ביה״ס לקיימות במרכז הבינתחומי הרצליה.