פגישה בין נציגי ענף התרופות ומשרד המסחר האמריקאי; על הפרק: חוקי הקניין הרוחני

בפגישה יטענו נציגי ענף התרופות בישראל כי אין מקום לשינוי בחוקי הקניין הרוחני בארץ, שתואמים את החקיקה האמריקאית


00:00 ,15.09.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

בפגישה יטענו נציגי ענף התרופות בישראל כי אין מקום לשינוי בחוקי הקניין הרוחני בארץ, שתואמים את החקיקה האמריקאית


נציגי ענף הפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים ייפגשו מחר ה- 16 בספטמבר במשרדי התאחדות התעשיינים בת"א עם נציגי משרד הסחר האמריקאי (USTR).
 
בפגישה יציגו נציגי חברות התרופות את העמדה הישראלית לפיה חוקי הקניין הרוחני בארץ טובים ועומדים בקנה אחד עם החקיקה האמריקאית,  ולכן אין מקום לשינוי בהם.
 
נציגי משרד הסחר האמריקאי מגיעים לסבב פגישות בארץ עם גורמים במשרדי הממשלה. הרקע לביקורם הוא הלחץ של חברות התרופות הבינלאומיות על הממשל האמריקאי להקשחת חוקי הקניין הרוחני בארץ. לחץ זה קשור בעובדה שמזה תקופה ארוכה מוטרדות חברות התרופות הבינ"ל מהישגי החברות הישראליות, והן עושות כל מאמץ לפגוע בהישגיהן.
 
לטענת גורמים בענף הפרמצבטיקה בהתאחדות התעשיינים, מרכז המחלוקת נע סביב שני נושאים: תקופת תוקף פטנט בתחום התרופות בארץ והשמירה על בלעדיות המידע בתיקי הרישום של התרופות. כל שינוי לרעה בתנאי חברות התרופות בארץ ואפלייתן לרעה לעומת מדינות אחרות בעולם, יפגע בצמיחת הענף ובתרומתו העצומה למשק.
 
כידוע חברות התרופות הישראליות הן בעיקרן חברות גנריות. מנהלי החברות טוענים כבר זמן רב כי תרומתם לחברה הישראלית היא עצומה, שכן התרופות הגנריות מביאות להפחתת מחירי התרופות בישראל. לטענתם, בפועל, מחירן זול בכ-80% מתרופות המקור ולראייה, חלקן היחסי של התרופות הגנריות הנצרכות בישראל מבחינה כמותית מהווה מעל 60% מסך התרופות, ואילו עלותן הכספית מגיעה רק לכ- 13% מהעלות הכספית של ההוצאה על תרופות בישראל.
 
עוד טוענות חברות התרופות הישראליות כי התוצאה בפועל היא שבזכות התרופות הגנריות, קטנה מדי שנה ההוצאה הכספית בישראל על תרופות במלמעלה מ- 2 מיליארד ₪! ועקב כך מתפנים מדי שנה תקציבים להגדלת "סל הבריאות" ולהרחבת מתן שירותי בריאות והרחבת השימוש בתרופות גם לשכבות החלשות.
 
תעשיית התרופות הישראלית מעסיקה למעלה מ- 7,000 עובדים ישירות, מהם: 50% אקדמאים ו- 52% נשים. בתעשיות נלוות מועסקים עוד למעלה מ- 20,000 עובדים, וכך יוצא שחברות התרופות הישראליות מפרנסות למעלה מ- 27,000 עובדים.