מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש ספטמבר 2012 עלה ב-2.8 נקודות אחוז,לרמה של 38.0, המצביעה עדיין על התכווצות חדה בפעילות התעשייתית,אם כי בעוצמה פחותה מאשר בחודש הקודם.
העלייה במדד נצפתה החודש בכל מרכיביו, אך הם עדיין מצביעים על התכווצות: רכיב הביקושים ליצוא עלה מעט, אך נותר ברמה נמוכה, של 34.2 וכמוהו גם רכיב הביקושים המקומיים ורכיב התעסוקה, שנותר ברמה הנמוכה מ-40 נקודות. רכיב מחירי חומרי הגלם ירד ב-13.0 נקודות, אך נותר, זה החודש השלישי, במגמת התרחבות.
מדד מנהלי הרכש העולמי שמפרסם בנק JP Morgan עלה בחודש ספטמבר לרמה של 48.9 נקודות, אך נמצא, זה החודש הרביעי ברציפות, במגמת התכווצות. ארצות הברית בולטת לחיוב, עם עליית המדד לרמה של 51.5. גוש האירו נותר נקודת החולשה העיקרית ולמרות העלייה הקלה שנרשמה החודש במדד, רמתו נותרה ברמה הנמוכה מ-50 נקודות, המוסיפה להצביע על ירידה בפעילות התעשייתית בגוש האירו.
כלכלני בנק הפועלים: החודש נרשם אמנם שיפור במדד, אך רמתו נמוכה מ 50- נקודות מזה ארבעה חודשים ומדדים כה נמוכים נצפו רק בחודשים ספורים בתחילת שנת 2009. האינדיקטורים הכלכליים שהתפרסמו לאחרונה על ידי הלמ"ס הפתיעו לחיוב, אך הרמה הכללית של הפעילות במשק עדיין מצביעה על האטה בצמיחה. היצוא התעשייתי נמצא בירידה והייצור גדל בקצב איטי, בעיקר הודות לעלייה בייצור רכיבים אלקטרוניים. רכיב התעסוקה במדד מצביע מזה ארבעה חודשים על התכווצות, נתון שעולה בקנה אחד עם נתוני שוק העבודה. אנו מעריכים כי המצב בעולם נותן את אותותיו על המשק המקומי וקצב הצמיחה של המשק יוסיף להאט גם בשנה הבאה. מעבר להשפעות של הסביבה הגלובלית, ניתן לראות גם השפעות מקומיות ממתנות, שייתכן שנובעות מעלייה באי-הוודאות ובסיכונים העסקיים המקומיים.