נשיא לשכת המסחר חיפה והצפון כותב לרמטכ"ל אשכנזי כי מיקום אחר עבור הפולינום מקובל על מערכת הביטחון אלא שקבלת החלופה תגרום לדחיית מה בהקמת הפרויקט, ומבקש "אל תרשה להפוך את חיפה לעיירה שכוחת אל בהינף החלטה פזיזה"
נשיא לשכת המסחר חיפה והצפון, עודד פלר, פנה לרמטכ"ל, רא"ל גבי אשכנזי, ותבע את התערבותו במיקום המבנה החדש של חיל הים, המכונה הפולינום, כדי "שייבנה במקום שבו לא יגרום לנזק הרסני ובלתי הפיך לעיר חיפה, לכלכלתה ולנכס תיירותי נופי של מדינת ישראל כולה", כדברי פלר.
בפנייתו לרמטכ"ל אומר פלר כי בחיפה היה הנמל חסום עד כה בפני תנועת תיירים. "רק בשנים האחרונות הגיעה העיר לתכנון שיאפשר את פתיחת חלקו המערבי של הנמל, וכולנו מצפים לשינוי שחיבורה של העיר לים יחולל במשיכת תיירים לעיר ובחילוצה מהשקיעה הכלכלית אליה היא דועכת בשנים האחרונות. תוכניתו של חיל הים מאיימת על הסיכוי הזה. מיקומו של הפולינום הוא מרשם לניוונה של העיר", ציין פלר.
נשיא לשכת המסחר חיפה והצפון הוסיף כי "אנחנו, כאזרחים נאמנים, ערים לצרכים הביטחוניים. התברר לנו כי החלופה שהוצעה על ידי עיריית חיפה למיקומו של הפולינום בנמל, מיקום שיפחית את הנזק הצפוי, מקובל גם על מערכת הביטחון, אלא שקבלת החלופה תגרום לדחיית מה בהקמת הפרויקט. לו היו המתכננים משתפים את המערכות האזרחיות בעיר, ניתן היה מלכתחילה לתכנן את המבנה במיקום המזיק פחות ולעמוד בלוח הזמנים. הריני לבקשך כי תדאג לחלופות שיאפשרו את הדחייה. אותו פתרון לרגע המוצע כיום יהיה בכייה לדורות. אל תרשה להפוך את חיפה לעיירה מנוונת ושכוחת אל בהינף החלטה פזיזה" כותב פלר לאשכנזי.
עודד פלר לרמטכ"ל: מיקום ה"פולינום" של חיל הים יביא לניוונה של חיפה
נשיא לשכת המסחר חיפה והצפון כותב לרמטכ"ל אשכנזי כי מיקום אחר עבור הפולינום מקובל על מערכת הביטחון אלא שקבלת החלופה תגרום לדחיית מה בהקמת הפרויקט, ומבקש "אל תרשה להפוך את חיפה לעיירה שכוחת אל בהינף החלטה פזיזה"
00:00 ,20.12.2007
עשוי לעניין אותך
מופז: יש לפעול לפתרון מיידי של המחלוקת בעניין מכרז העגורנים למסוף הכרמל
רכבת ישראל: כנס לחדשנות ובטיחות בשיתוף שגרירות צרפת
שר התמ"ת ישי חתם על הסכם אס"ח בין ישראל וגוש המרקוסור
ניצחון לנמל אילת בטורניר כדורגל
2,288 נפגעים ב-1,157 תאונות דרכים בחודש נובמבר 2007
MSC משיקה שירות שבועי חדש מ/אל טורקיה והים השחור