בשנה האחרונה קנו 51% מהמגזר החרדי יותר מוצרי בריאות; 29% קנו פחות מוצרי מזון מוכנים, לעומתם 20% העדיפו לרכוש מוצרי מזון מוכנים. כך על פי סקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים. משפחה חרדית ממוצעת מונה 5.45 נפש
שינויים בדפוסי קניית מזון במגזר החרדי בארץ. בשנה האחרונה קנו 51% ממשקי הבית במגזר החרדי יותר מוצרי בריאות. כך מסר אברהם קרינגל, יו"ר ועדת השיווק בהתאחדות התעשיינים, בהסתכמו על סקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בנושא דפוסי קניית מזון במגזר החרדי בישראל. 31% ממשקי הבית החרדים לא שינו את דפוסי קניית המזון ו-7% רכשו פחות מוצרי בריאות.
קרינגל מציין כי מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתברר ש-46% ממשקי הבית החרדים קנו בשנה האחרונה יותר מוצרים דיאטטיים עם פחות שומן, 31% לא שינו את דפוסי הקנייה ו-11% קנו פחות.
עוד מתברר כי כרבע ממשקי הבית במגזר החרדי ציינו כי בשנה האחרונה קנו יותר מוצרי פרימיום (מוצרים יוקרתיים כמו תה ירוק, שמן זית וכדומה); 20% ממשקי הבית במגזר זה ציינו כי אינם נוהגים לקנות מוצרי פרימיום; 38% לא שינו את דפוסי הקנייה, ו-17% קונים פחות.
יצוין כי שיעור הקונים כיום מוצרים אלו (בריאותיים, דיאטטיים ומוצרי יוקרה) גבוה יותר במגזר החרדי בקרב בעלי הכנסה גבוהה ואקדמאים.
קרינגל מציין כי מהסקר שנערך באמצעות מכון המחקר גאוקרטוגרפיה עולה כי 29% ממשקי הבית החרדים מדווחים כי הם קונים היום פחות מוצרי מזון מוכנים בהשוואה לשנים האחרונות. לעומתם, 20% ציינו כי הם קונים יותר מוצרים כאלו במקום להכינם בבית; 39% - לא שינו את דפוסי הקנייה, 2% - טענו כי "מעולם לא הכינו בבית אוכל" .
מבין משקי הבית החרדים שקונים יותר מזון מוכן - 33% נוהגים לקנות עוגות מוכנות, 29% קונים דברי מאפה מוכנים, 20% קונים שניצלים, 19% קונים לחמים, 19% קונים סלטים מוכנים, 15% קונים קציצות / חזה עוף / נקניקיות, 10% קונים בורקסים / מלוואח ופיצות מוכנות, 7% קונים מוצרי מזון קפואים למיניהם, 4% קונים אוכל מוכן ו-2% קונים גפילטעפיש מוכן.
בישראל חיים כ-630,000 חרדים, בכ-115,000 משפחות. משפחה חרדית ממוצעת מונה 5.45 נפש, גדולה פי 1.75 ממשפחה ממוצעת (יהודית) בישראל, המונה 3.12 נפשות.