סחר אלקטרוני בישראל: גידול של 250% ברכישות דרך הסמארטפון

שעות הקנייה הפופולריות ביותר הן שעות הבוקר המוקדמות - עד 9 בבוקר - בדומה לשאר העולם. כ-55% מהרכישות אונליין מבוצעות על ידי גברים


10:40 ,21.09.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

הסחר האלקטרוני בישראל אומנם פיגר שנים ארוכות אחרי סחר דומה בעולם, אולם נדמה כי בשנתיים האחרונות חלה קפיצת מדרגה בישראל בכל הקשור בקניות דרך האינטרנט.

 

מנתונים שמפרסמת וואלה שופס, אתר סחר אלקטרוני בולט בישראל, עולה כי חיתולים חד פעמיים הם המוצר הנמכר ביותר באתר וכי מאות חבילות של חיתולים מוזמנות מדי יום. במקום השני נמצאים מכשירי סמארטפונים ובמקום השלישי נעליים.

 

עוד עולה מהנתונים כי שעות הקנייה הפופולריות ביותר הן שעות הבוקר המוקדמות - עד 9 בבוקר - בדומה לשאר העולם, הפסקת הצהריים בין השעות 12:00 -14:00 ושעות הלילה בין 21:00 ועד חצות.

 

נתון מעניין נוסף הוא כי רוב הרכישות מבוצעות מאזור המרכז, כ-65%, אך ממוצע הקנייה של רכישות מהפריפריה גבוה יותר ועומד על 650 ש"ח לעומת 550 ש"ח לרכישות מאזור המרכז.

 

נתון שחוזר על עצמו במסורתיות כבר שנים – ודומה גם הוא לנתוני שאר העולם – יכול להפתיע כמה מכם: גברים קונים יותר. כ-55% מהרכישות אונליין מבוצעות על ידי גברים.

 

גם השימוש במכשיר הסמאטרפון לשם רכישה מקוונת עולה בהדרגה - 65% מהרכישות מבוצעות באמצעות מחשב ביתי לעומת 35% באמצעות סמארטפון. לשם השוואה ב-2013 רק 10% ביצעו רכישות באמצעות הסמארטפון - גידול של 250% בשלוש שנים.

 

במסגרת כנס בנושא "כלכלה דיגיטלית" שיתקיים בשבוע הבא יציגו המשתתפים כיצד ניתן לפתח תשתיות מתאימות ליצירת מערכות מתקדמות למסחר אלקטרוני, איך להפוך חנות אינטרנטית למצליחה יותר, מהן המגמות החדשות אותן כדאי להכיר, אלו חידושים מסייעים למהפכה להתחולל, צורות משלוח חדשניות ועוד.

 

אלי לביא, מנכ"ל וואלה!שופס, מציין כי "הקניונים בישראל הם דינוזאורים בהכחשה. הם ממשיכים באותה התנהלות מוכרת כבר עשרות שנים, משכירים שטחי מסחר לרשתות אופנה, חשמל, כלי בית, ספרים, מזון, מתנות ועוד ותלויים בטראפיק הקונים הנכנסים לקניון על מנת להצליח. אבל הקהל של היום ובעיקר של מחר הוא כבר לא הקהל של אתמול. הדמוגרפיה היא ה"רוצח השקט" של המודל העסקי הזה. רשתות, בעלי חנויות, מותגים ומפעלים מבינים שלא ניתן להסתמך היום רק על קניונים ושטחי מסחר פיזיים והם חייבים לעבור למכור את הסחורה שלהם גם באינטרנט".

 

בין הדוברים בכנס ליאור שגיא, מנכ"ל UPS, אשר יציג צורות משלוח חדשניות, עמית לנג, מנכ"ל משרד הכלכלה והמסחר, ישראל וטים קלי, יועץ אסטרטגי, סופר ומרצה מבוקש מנטור של דונלד טראמפ וביל גייטס.