"מאז שנתניהו נבחר לראש ממשלה, הוא איבד את עקרונותיו ואת דרכו הכלכלית מסיבות שאינן ברורות". כך אמר הבוקר נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין בכנס מחאה של המגזר העסקי, שהתקיים בהשתתפות מאות בעלי עסקים בבאר שבע.
לין אמר עוד: "נתניהו, מי שכשר האוצר הוריד את מס החברות ל–24%, נכנע לאוצר ולכנסת ומאפשר את העלאת המיסוי על המגזר העסקי. אנו מצפים ממנו שיפתור את בעיות הרגולציה בישראל, ולא שידווח עליהן כל הזמן. הגיע הזמן שהוא יתפוס מנהיגות. יש להחזיר מיידית את מס החברות ל-24%, את מס הדיבידנד ל–25% ולהוריד ב–3% את המס הישיר בכל מדרגות המס בתוך שלושה חודשים, בכדי לשמור על המשך הצמיחה במשק. הדבר נעשה בשנת 2004 והביא לצמיחה כלכלית".
בכנס אמר עוד לין, כי לקברניטי המשק אין הבנה מה הוא באמת המגזר העסקי, היות והם חושבים שניתן כל הזמן להכביד את הנטל על המגזר העסקי ו"אנו קוראים להם לעצור וללכת אחורה. יש להוריד את המס למצב שפוי. היחלשת המגזר העסקי תביא להאטה כלכלית חמורה".
בנוסף, לין קרא לראש הממשלה להודיע על מהלך לאומי של עצירת הרגולציה העסקית למשך שנה, כשבשנה זו תיערך חשיבה יסודית מחודשת ובחינת כל הרגולציה, על מנת שזו תשרת את קידום המגזר העסקי תוך בחינת חסמים והכבדות מיותרות.
נשיא קבוצת סקאל סולי סקאל התייחס בכנס לדבריו של לין ואמר כי במצב האבסורדי היום, הוא מייבא גבינת קשקבל בכ-3.5 דולר לקילו, אולם הוא יכול למכור אותה רק לאנשי האו"ם ולדיפלומטים הפטורים ממכס. בארץ, לעומת זאת, גבינה דומה נמכרת ברשתות השיווק בכ-126 שקל לקילו.
אמר סקאל: "ייקח לי עשר שנים של מלחמות בירוקרטיות על מנת לייבא את הגבינה לטובת כלל הציבור ואני לא מתכוון לעשות זאת". סקאל חשף נתון, לפיו בישראל קיימות כיום כ-15,000 חנויות מפסידות, שבעליהן היו מעוניינים לסגור אותן מהיום להיום, אבל לא יכולים.
סקאל: "במקום להצדיע למגזר העסקי, שמייצר את הצמיחה, המדינה לא מפסיקה לזרוק רפש על אנשי עסקים. אם למדינה חשוב להוריד מחירים, שתפחית את המיסוי על העסקים, או שלחלופין תתחיל לטפל בתשתיות. היא לא עושה זאת והמשק הולך ומצטמצם". סקאל קרא לקברניטי המדינה "להפסיק למעוך את המגזר העסקי. תנו לנו הזדמנות לעבוד ולהרוויח. את הפוליטיקאים אפשר להחליף, את אנשי העסקים לא".
יוסי דלויה, נשיא לשכת המסחר והתעשייה באר שבע והנגב: "מעבר לבעיה ברמה הארצית, יש לנו בעיה ברמה המקומית: שכר העובדים בדרום נמוך ב-35% מהשכר במרכז. 60-70% מהעסקים בדרום נסגרים בשנים הראשונות להקמתם. תנאים אלו, יחד עם חוסר במקומות עבודה והשכר הנמוך, יוצר מצב עגום של קשיים כלכליים ואווירה שלילית בנגב".
לדבריו, יש לקדם חוק שיעניק העדפות במכרזים לקבלנים מהנגב וכן לקדם מיסוי דיפרנציאלי לעסקים בנגב וכן להעניק הטבות במגורים לעובדים של בעלי עסקים שיעבירו את עסקיהם לנגב.
ישראלה שטיר, נשיאה ובעלים של קבוצת י.י. שטיר: "כולנו במצוקה קשה ואנו מנסים לשנות את מה שקורה בעסקים. אנו המגזר הגדול ביותר במדינה, שמעסיק את הכמות הגדולה ביותר של עובדים במדינה. אנו יוצאים פראיירים. על הגב שלנו, החברות הגדולות מקבלות הטבות ואנו אלה שמשלמים את מלוא המסים. 41 אלף עסקים נסגרו בשנת 2013. זה כמות אדירה של מובטלים, שמסתובבים בלי פרנסה. בעלי העסקים השקיעו את כל חייהם בעסק שהלך לאבדון. לא יכול להיות שהממשלה הזו לא תעשה עם זה כלום. הגיע הזמן שנצא נגד ההחלטות האלו".