נשיא התאחדות התעשיינים: העלאות הריבית מובילות לפגיעה בעסקים ובתעשייה

נשיא התאחדות התעשיינים בעקבות העלאת הריבית בחצי אחוז: ״65% מהתעשיינים צמצמו השקעות בציוד ואוטומציה בעקבות העלאות הריבית״


11:37 ,21.02.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

בעקבות העלאת הריבית בחצי אחוז, מסר נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים, ד״ר רון, תומר כי ״אנו מצרים על החלטת בנק ישראל להעלות את הריבית בפעם השמינית ברציפות. העלאות אלו מובילות לפגיעה בעסקים ובתעשייה. בסקר שערכנו, כ-65% מהתעשיינים דיווחו כי צמצמו השקעות בציוד ואוטומציה כתוצאה מהעלאות הריבית.

 

״כמו כן עלינו לזכור כי בניגוד לארה״ב ואירופה, שם האינפלציה גואה, האינפלציה הישראלית בחישוב שנתי היא מהנמוכות ביחס למדינות המפותחות. בנוסף יש לשים לב כי לפי תחזיות של גופים שונים בארץ ובעולם דוגמת ה-Economist ובנק ישראל עצמו, השיא בקצב גידול האינפלציה נותר מאחורינו ב-2022. מעתה האינפלציה צפויה להתמתן על פי יעדי בנק ישראל (1-3%), לרמה שתאפשר יציבות מחירים. משמעות הדבר היא שככל הנראה בנק ישראל כבר עמד בהצלחה במטרתו למתן את שיעור האינפלציה״.

 

גם דובי אמיתי, יו״ר נשיאות המגזר העסקי תקף אמש את החלטת הנגיד ואמר ״מדובר בהתמכרות מסוכנת למשק״. 
 
אמיתי הוסיף: ״העלאת ריבית נוספת מהווה מכה קשה למגזר העסקי ולמשק, ומחזקת את חובתה של הממשלה לנהוג בריסון תקציבי, על מנת לא להאיץ את גל האינפלציה הבא באמצעות הרחבה תקציבית. האינפלציה בישראל היא אינפלציה עיקשת אולם העלאת הריבית הנוכחית אינה מתכתבת עם המגמה של סימני ההאטה. ברור כי נגיד בנק ישראל מוטרד מהחלשות השקל, אך שימוש עודף בכלי הריבית גובה מחיר כבד, לא רק בהאטת הצריכה אלא גם האטה בהשקעות. הדבר יבוא לידי ביטוי במשך זמן התאוששות המשק אשר יהיה ארוך יותר מהמצופה, וזאת גם כאשר האינפלציה תרוסן לחלוטין. השפעות העלאת הריבית כבר באים לידי ביטוי במשק. לפיכך, בנקודת הזמן הזו על נגיד בנק ישראל לבחון תהליכי הורדת ריבית במקום להמשיך להעלותה. במקביל על משרד האוצר אשר צפוי להגיש את הצעת התקציב ביום חמישי הקרוב לאישור הממשלה - לוודא ריסון תקציבי, על מנת למנוע סחרור אינפלציוני נוסף״.