מניתוח אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, עולה כי מצבת העובדים בתעשייה טרם חזרה לרמתה ערב המשבר, והיא עודנה נמוכה בכ- 2% בהשוואה לרבע הראשון של 2008, טרם החלו הפיטורים בתעשייה. ברבע השני של 2011 נמשכה קליטת העובדים לתעשייה: גידול מתון של 0.4% נרשם במצבת העובדים (שהם כ- 1,520 איש), לאחר גידול דומה ברבע הראשון של השנה (0.3%), ושל 0.6% ברבע האחרון אשתקד.
גידול זה משלים עלייה מצטברת של 4.2% (שהם כ- 14,335 איש) במצבת העובדים מאז חודשה קליטת העובדים בתעשייה, בסוף 2009. עם זאת, מצבת העובדים בתעשייה טרם חזרה לרמתה ערב המשבר, והיא עודנה נמוכה בכ- 2% בהשוואה לרבע הראשון של 2008, טרם החלו הפיטורים בתעשייה.
קליטת העובדים בתקופה הנסקרת משקפת גידול מתון, של 0.4%, במצבת העובדים במרבית קבוצות ענפי התעשייה למעט ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית שרשמו גידול מזערי, כמעט קיפאון, במצבת עובדיהם (0.1%).
עוד עולה כי קליטת העובדים לתעשייה ברבע השני של השנה לוותה בהמשך הקושי בגיוס עובדים מקצועיים: מסקר רבעוני שעורכת המחלקה למחקר כלכלי עולה, כי אחוז התעשיינים המדווחים על קושי בגיוס עובדים מקצועיים נותר גבוה יחסית ועמד על 82%, זאת בדומה לדיווח ברבע הראשון של השנה (82%). קושי בולט במיוחד דווח על-ידי ענפי המתכת והחשמל והאלקטרוניקה.
מהניתוח עולה כי אינדיקציות לחודשים הקרובים מצביעות על צפי להתמתנות קצב קליטת העובדים לתעשייה: בממוצע החודשים יוני - יולי 2011 חלה ירידה של כ- 10% במספר המשרות הפנויות בתעשייה (ירידה של כ- 840 משרות פנויות), לאחר גידול של כ- 11% במספר המשרות הפנויות בחודשים אפריל – מאי 2011.
הגידול המתון במצבת עובדי התעשייה בתקופה הנסקרת נגזר בעיקרו מקליטת עובדים מחודשת ומהירה לענף המזון (1.4%), כאשר בניכוי ענף זה רשמו יתר ענפי התעשייה גידול מתון יותר, של 0.2%, במצבת העובדים. במקביל, קליטת עובדים נרשמה גם בענפי התרופות (2.3%), המתכת והחשמל, ציוד לבקרה ורפואי, ומכונות וציוד (גידול של 0.6% עד 1.3% במצבת עובדיהם).
מנגד, מותנה קליטת העובדים לתעשייה בשל פיטורי עובדים במרבית ענפי הטכנולוגיה המסורתית: עור והנעלה (5.6%-), טקסטיל והלבשה, נייר, דפוס והוצאה לאור (צמצום של 0.7% עד 1%). לצד, פיטורי עובדים גם מענפי הכימיה (ללא תרופות) והמינרלים האל-מתכתיים.
בנוסף, ברבע השני של 2011 חלה נסיגה של 1.7% בפריון העבודה בתעשייה, לאחר עלייה של 2.5% בפריון ברבע הראשון של 2011 וגידול מתון (0.2%) בסוף 2010.
הנסיגה בפריון העבודה בתעשייה בחודשים הנסקרים נגזרה כולה מנסיגה בתפוקת התעשייה (1.6%-), שחלה למרות הגידול הזעום, כמעט קיפאון, בשעות העבודה הכוללות בתעשייה (0.1%). גידול מתון זה בשעות העבודה בתעשייה, נגזר כולו מגידול במצבת העובדים (0.4%, כאמור), בעוד שנסיגה נרשמה בשעות העבודה למועסק (0.3%-).
הנתון המדאיג ביותר, עפ"י התאחדות התעשיינים, הינו שהירידה בפריון העבודה ברבע השני של השנה נגזרה כולה מנסיגה חדה בפריון ענפי הטכנולוגיה העילית, שכן על אף הנסיגה החדה בתפוקתם (5.6%-) המשיכו לקלוט עובדים גם בחודשים הנסקרים, אם כי תוך האטה בקצב (0.4%).
נסיגה זו, מותנה הודות להתייעלותם של יתר קבוצות ענפי התעשייה, שרשמו עלייה בפריון העבודה.