שדרוג נוסף למערכת היחסים הכלכלית עם איחוד האמירויות. בעקבות שיח פורה בין המדינות, ועבודה משותפת של מינהל תעשיות במשרד הכלכלה בראשות עוז כ"ץ, ומשרד התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת של האמירויות בראשותו של אוסאמה אמיר מוחמד פדהל, חתמה שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, במסגרת ביקורה באמירויות, על מזכר הבנות לשיתוף פעולה בתעשייה וייצור מתקדם במטרה לחזק ולפתח שיתופי פעולה, שיתוף בידע ומומחיות ופיתוח הזדמנויות עסקיות בתחומי התעשייה.
במסגרת השיח בין המדינות, הוחלט להתמקד בשלב זה במספר תחומים בהם יוקמו קבוצות עבודה, יגובשו קולות קוראים משותפים ויבוצעו מפגשים מקוונים וסיורים משותפים לשם חשיפת הזדמנויות לתעשייה. מיקוד מיוחד יינתן בנושאי אסטרטגיה תעשייתית והשקעות, הטמעת ייצור מתקדם בתעשייה וכן התייחסות לענף המזון לרבות פודטק, אגריטק, כלכלה מעגלית ותעשייה מקיימת.
דגש מיוחד ניתן על הטמעת ייצור מתקדם וחדשנות בתעשייה, כמו גם קידום תעשייה ברת קיימא, לרבות בהיבטי טיפול בפסולת, מעבר ממוצר לשירות ועוד.
מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה, עוז כ"ץ: "מזכר הבנות זה מהווה הזדמנות לקידום נושאים החשובים לתעשייה הישראלית כגון הטמעת ייצור מתקדם והעלאת פריון, מעבר למודלים של כלכלה מעגלית ועוד. במסגרת שיתוף פעולה זה, נציע לתעשייה הישראלית פלטפורמה נוספת להגברת התחרותיות והתמודדות עם אתגרי התעשייה".
שרת הכלכלה והתעשייה: ״מזכר הבנות זה מאפשר את מיצוי הפוטנציאל והיתרון היחסי שקיים בין המדינות באופן הטוב ביותר. התעשייה היא מרכיב משמעותי בבניית יחסים כלכליים ברי קיימא וארוכי טווח״
בהמשך לחתימה על ההסכם תגובש תכנית עבודה תלת שנתית שתיושם בהדרגה במסגרת עקרונות ההסכם. מינהל תעשיות ימשיך לשתף את התעשייה בתוכנית היישום על מנת למנף את ההזדמנויות שמזכר ההבנות יאפשר.
נציין כי התעשייה היצרנית בישראל מונה כ- 13,000 חברות המעסיקות מעל 320,000 עובדים במרכז ופריפריה ומהווה מנוע צמיחה איכותי למשק ולכלכלה הישראלית.